Verbeek: Het is niet eens een discussie

24-11-2017 14:49 - Door: NicoPeters

Verbeek: Het is niet eens een discussie

Gertjan Verbeek voelt zich als een vis in het water bij het Enschedese FC Twente. De oefenmeester is sinds kort actief als trainer- en technisch manager bij de club uit Enschede en dat bevalt hem. Ook omdat de club uit het oosten van Nederland komt.

Vervolg: Verbeek: Het is niet eens een discussie

‘Ik voel me al 55 jaar heel prettig in het noorden en oosten’, zei Verbeek, geboren in Deventer en opgegroeid in Enschede, in gesprek met Voetbal International. ‘Dat heeft met gewoontes te maken, met normen en waarden, hoe de mensen met elkaar omgaan. Dat past bij mij. De oprechtheid, het clichématige doe maar gewoon. Ik realiseer me terdege dat je generaliseert op het moment dat je dit soort dingen roept. Maar het leven hier is nog rustig.’


Verbeek, die woonachtig is in het Friese dorp Jubbega, wilde verder duidelijk maken dat hij het westen zeker niet verkeerd vindt. Die regio past hem echter niet. ‘In het westen is alles meer gelikt, afgestemd op de laatste trends. Daar hou ik niet zo van. Dat ligt aan mij, niet aan het westen. Mijn vriendin woont nu in Amsterdam en hoe dichter ik bij Amersfoort kom… Pffff’, vervolgde Verbeek.


De oud-trainer van sc Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord, AZ, 1.FC Nürnberg en VfL Bochum zei verder: ‘De hoeveelheid auto’s, de drukte, de gejaagdheid.... Met de auto kun je in Amsterdam helemaal niets meer, maar met de fiets is het tegenwoordig ook levensgevaarlijk. Ik heb ook tegen mijn vriendin gezegd: Het is niet eens een discussie, ik ga niet in Amsterdam wonen. Doe ik niet. Een jas moet ook passen.’


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Verbeek: Het is niet eens een discussie

Een korte samenvatting: Gertjan Verbeek voelt zich als een vis in het water bij het Enschedese FC Twente. De oefenmeester is sinds kort actief als trainer- en technisch manager bij de club uit Enschede en dat bevalt hem. Ook omdat de club uit het oosten van Nederland komt..