Verbeek wees Iran af: Ze hanteren nog de doodstraf

22-11-2017 21:45 - Door: NicoPeters

Verbeek wees Iran af: Ze hanteren nog de doodstraf

Gertjan Verbeek is sinds kort trainer- en technisch manager van FC Twente, maar hij had ook in Iran kunnen werken. Daarnaast had hij na zijn ontslag bij VfL Bochum afgelopen zomer ook naar Erzgebirge Aue gekund. Dat zag Verbeek ook niet zitten.

Vervolg: Verbeek wees Iran af: Ze hanteren nog de doodstraf

'Maar ik schatte Aue niet in als een ploeg die bovenin kan meedraaien’, vertelde Verbeek tegen Voetbal International. Verbeek dacht er wel even aan om naar Iran te gaan toen hij een concreet aanbod kreeg van Tin-Tin. 'Die mensen vroegen of ik direct op het vliegtuig kon stappen, want ze wilden de deal binnen een week afronden. Ik ben echter eerst maar eens met mijn vriendin achter de computer gaan zitten om wat informatie over Iran en de club te verzamelen.’


Na wat research te hebben gedaan besloten Verbeek en zijn vriendin dat Iran het niet zou worden. ‘Na twee uur waren we er wel uit. Mijn vriendin zag het sowieso niet zitten en ik daardoor ook niet. Ik heb ook nog bepaalde principes. Ze hanteren in Iran bijvoorbeeld nog steeds de doodstraf, je kan zomaar worden opgepakt en zonder proces gevangen gezet en vrouwen mogen in Iran niet eens de tribune op. Kortom: de democratie is daar ver weg’, aldus Verbeek.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Verbeek wees Iran af: Ze hanteren nog de doodstraf

Een korte samenvatting: Gertjan Verbeek is sinds kort trainer- en technisch manager van FC Twente, maar hij had ook in Iran kunnen werken. Daarnaast had hij na zijn ontslag bij VfL Bochum afgelopen zomer ook naar Erzgebirge Aue gekund. Dat zag Verbeek ook niet zitten..