Ajax wint oefenduel van Mönchengladbach

22-11-2017 09:52 - Door: NicoPeters

Ajax wint oefenduel van Mönchengladbach

Ajax heeft dinsdag een oefenduel met Borussia Mönchengladbach winnend afgesloten. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd er met 2-1 gewonnen. Een kwartier voor tijd tekende Kasper Dolberg voor de winnende treffer voor de ploeg van trainer Marcel Keizer.

Vervolg: Ajax wint oefenduel van Mönchengladbach

Gladbach begon uitstekend aan het oefenduel met Ajax, maar doelman Benjamin van Leer, normaal gesproken de tweede keeper, bracht redding. Ajax nam het initiatief vervolgens echter helemaal over en na twaalf minuten leidde dit tot de 1-0. Justin Kluivert bracht een vrije trap voor het doel en Reece Oxford maakt een eigen doelpunt. Ajax ging daarna door tegen de bezoekers uit Duitsland en kreeg in de eerste drie grote kansen via Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en Kluivert. Gescoorde werd er echter niet.


In de tweede helft knokte Gladbach zich terug in de wedstrijd en de nummer vier van Duitsland scoorde na 57 minuten de 1-1. Vincenzo Grifo scoorde via een afstandsschot. Daarvoor waren Joël Veltman (kopbal) en Dennis Johnson (solo) nog wel gevaarlijk voor Ajax. Net na een uur, net nadat Hakim Ziyech en Lasse Schöne als invallers binnen de lijnen kwamen, nam Ajax het initiatief weer over.


Johnsen had de 2-1 op zijn schoen, maar na een mooie aanval via Ziyech, Dolberg en Siem de Jong krulde hij de bal naast. Na 75 minuten spelen werd het toch 2-1. Dolberg scoorde op aangeven van De Jong de winnende goal voor het oog van 12.000 supporters, wat het maximale aantal was voor dit duel.


Opstelling Ajax: Van Leer, Zeefuik, De Ligt, Wöber (46. Veltman), Sinkgraven (Dankerlui); F. De Jong, Van de Beek (63. Schöne), S. De Jong; Neres (46. Johnsen), Huntelaar (46. Dolberg), Kluivert (63. Ziyech).


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax wint oefenduel van Mönchengladbach

Een korte samenvatting: Ajax heeft dinsdag een oefenduel met Borussia Mönchengladbach winnend afgesloten. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd er met 2-1 gewonnen. Een kwartier voor tijd tekende Kasper Dolberg voor de winnende treffer voor de ploeg van trainer Marcel Keizer..