Besiktas met Babel door in Champions League

22-11-2017 07:54 - Door: NicoPeters

De Turkse topclub Besiktas heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Een 1-1 gelijkspel tegen FC Porto was dinsdagavond genoeg om de eerste plek in groep G veilig te stellen. Voor Besiktas is het de eerste keer in de geschiedenis dat de club zich plaatste voor de achtste finales.

Vervolg: Besiktas met Babel door in Champions League

Besiktas, waar Ryan Babel in de basis stond en Jeremain Lens op de bank zat, speelde aanvankelijk prima tegen Porto. Desondanks kwam het na bijna een halfuur spelen op een 0-1 achterstand door een goal van Felipe, die scoorde op aangeven van Ricardo Pereira. Ricardo Quaresma, eerder ook actief voor onder meer Porto, was met een fraai schot dichtbij de 1-1, maar hij scoorde niet. Vlak voor de rust werd het toch 1-1. Talisca kon de bal binnenwerken na een prima pass van Cenk Tosun.


Babel was ook gevaarlijk voor zijn ploeg. In de eerste helft was hij al gevaarlijk met een schot van afstand en daarnaast schoot hij na een fraaie actie de bal op de lat. Pereira liet ook nog een goede kans voor Porto liggen. Door het gelijkspel is Besiktas groepswinnaar en blijft het FC Porto, AS Monaco en RB Leipzig voor.


◄ vorige bericht ► volgende bericht





Besiktas met Babel door in Champions League

Een korte samenvatting: De Turkse topclub Besiktas heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Een 1-1 gelijkspel tegen FC Porto was dinsdagavond genoeg om de eerste plek in groep G veilig te stellen. Voor Besiktas is het de eerste keer in de geschiedenis dat de club zich plaatste voor de achtste finales..