Directrice beschuldigt afgetreden voorzitter Italiaanse bond van seksuele intimidatie

21-11-2017 22:39 - Door: NicoPeters

Directrice beschuldigt afgetreden voorzitter Italiaanse bond van seksuele intimidatie

De afgetreden voorzitter van de Italiaanse voetbalbond (de FIGC), Carlo Tavecchio, wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. De directrice van de federatie heeft anoniem haar verhaal gedaan in de krant Corriere della Sera. De 74-jarige Tavecchio heeft op zijn beurt het verhaal ontkend.

Vervolg: Directrice beschuldigt afgetreden voorzitter Italiaanse bond van seksuele intimidatie

De vrouw, die dus niet met naam in de krant wil, zei dat ze op een dag het bureau van Tavecchio betrad en hij feliciteerde haar met haar mooie lichaam en dan vooral haar borsten. Tavecchio liet weten dat ze er wel een actief seksleven op na moest houden en vroeg daarnaast of hij haar borsten mocht aanraken. ‘Ik was van mijn stuk gebracht en heb hem gezegd op te houden, maar als antwoord sloot hij de gordijnen’, zei de directrice.


De directrice heeft besloten om nu toch met deze feiten naar buiten te komen. Dit omdat Tavecchio, volgens de vrouw, zo goed als zeker binnen de Italiaanse bond actief blijft en aardig wat verantwoordelijkheid zal krijgen binnen de bond. Tavecchio is niet blij met de uitlatingen van de directrice en gaat gerechtelijke stappen ondernemen. Maandag diende Tavecchio zijn ontslag in tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur van de voetbalbond.


Dit omdat het amateurvoetbal niet meer achter hem stond. Binnen negentig dagen moeten er normaal gesproken nieuwe verkiezingen plaatsvinden. Tavecchio moet die eigenlijk organiseren, maar Giovanni Malago, voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité (Coni), gaat woensdag vragen of de Italiaanse voetbalbond onder voogdij kan worden gezet.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Directrice beschuldigt afgetreden voorzitter Italiaanse bond van seksuele intimidatie

Een korte samenvatting: De afgetreden voorzitter van de Italiaanse voetbalbond (de FIGC), Carlo Tavecchio, wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. De directrice van de federatie heeft anoniem haar verhaal gedaan in de krant Corriere della Sera. De 74-jarige Tavecchio heeft op zijn beurt het verhaal ontkend..