KRC Genk de rijkste club van België

21-11-2017 15:10 - Door: NicoPeters

KRC Genk heeft het financieel prima voor elkaar. De huidige nummer zes van de Belgische Jupiler Pro League is namelijk de rijkste club van België, zo meldt Het Nieuwsblad. Hiermee troeft het grootmachten als Anderlecht en Club Brugge af.

Vervolg: KRC Genk de rijkste club van België

Genk boekte vorig seizoen een winst van 21,8 miljoen euro. Dit komt vooral door het transferbeleid bij de club, die meer dan uitstekend is. De club verkocht in het vorige boekjaar onder meer Wilfred Ndidi (Leicester City), Leon Bailey (Leverkusen), Neeskens Kebano (Fulham) en Christian Kabasele (Watford). De verkoop leverde 40,6 miljoen euro op en daardoor kwamen de totale inkomsten op 73 miljoen euro uit, een clubrecord.
 
Het eigen vermogen van Genk is nu 43,9 miljoen euro en daarmee is het met afstand de rijkste club van België. He troeft Anderlecht (14,3 miljoen euro) en Club Brugge (13,2 miljoen euro) flink af. Patrick Janssens, algemeen directeur van KRC Genk, legt uit wat Genk met het geld gaat doen: 'Omdat we in ons model afhankelijk zijn van inkomsten uit transfers, hebben we een stevige oorlogskas nodig. Wij weten nu ook al dat we voor volgend seizoen geen grote winst zullen presenteren, we evolueren eerder naar een break-even.'
 
 
'Naast die buffer is het de bedoeling om verder te investeren in onze infrastructuur. Voorts willen we onze sportieve ambities onderschrijven door in de nodige middelen te voorzien', aldus Janssens.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

KRC Genk de rijkste club van België

Een korte samenvatting: KRC Genk heeft het financieel prima voor elkaar. De huidige nummer zes van de Belgische Jupiler Pro League is namelijk de rijkste club van België, zo meldt Het Nieuwsblad. Hiermee troeft het grootmachten als Anderlecht en Club Brugge af..