Bosz moet weer bittere pil slikken en verliest van Stuttgart

18-11-2017 19:45 - Door: M.d.Z.

Bosz moet weer bittere pil slikken en verliest van Stuttgart

Na de interlandperiode is Bosz bij het Duitse Borussia Dortmund verder gegaan waar hij is gebleven, het afdrijven in de Bundesliga.

Vervolg: Bosz moet weer bittere pil slikken en verliest van Stuttgart

Waar Dortmund sinds september jl geen duel meer wist te winnen in de competitie, hoopte na de interland onderbreking beter voor de dag te komen in de Bundesliga. De koppositie werd verspeeld, waar Bosz nu met zijn mannen op de derde plek bungelt en Bayern Munchen verrassend snel overeind ziet komen.

 

In de aanloop naar het competitieduel met Stuttgart ging het donderdag al mis, waar topschutter en Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang uit de selectie werd gezet. De laatste training richting het competitieduel kwam de spits een halfuur te laat opdagen, waardoor Bosz hem strafte en uit de selectie zette.

 

André Schürrle mocht de plek van Aubameyang innemen tegen Stuttgart, waar de promovendus fris voor de dag kwam. Het ging echter al snel mis, een terugspeelbal werd knullig door doelman Roman Bürki verspeeld, waarna Chadrac Akolo dankbaar profiteerde en de openingsgoal voor zijn rekening nam.

 

Toch was het Dortmund wat de toon zette en het beste spel liet zien, via Andriy Yarmolenko en Maximilian Philipp kreeg het de beste kansen, maar ook Gotze had de gelijkmaker kunnen binnenlopen. Vlak voor rust kreeg Dortmund een penalty, maar André Schürrle miste vanaf 11 meter. Gelukkig was Phillipp in de rebound wel trefzeker.

 

De gelijkmaker leek de opsteker voor Dortmund, maar koud in de tweede helft keek het alweer tegen een achterstand aan. Zeeen van ruimte in de defensie van BVB werd goed benut door Stuttgart, waarna Josip Brekalo de 2-1 mocht maken.

 

Stuttgart kreeg meer kansen, maar had het vizier niet op scherp. Waar aan de andere kant Yarmolenko dacht de 2-2 te hebben gemaakt, werd zijn goal afgekeurd vanwege hands. Een nieuwe dreun voor Dortmund en Bosz, wat door het verlies zelfs kan afzakken naar de 7e plek in de Bundesliga.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Bosz moet weer bittere pil slikken en verliest van Stuttgart

Een korte samenvatting: Na de interlandperiode is Bosz bij het Duitse Borussia Dortmund verder gegaan waar hij is gebleven, het afdrijven in de Bundesliga..