VS wil Nederland op toernooi met WK-afvallers

15-11-2017 11:27 - Door: NicoPeters

De USFF (voetbalbond) van de Verenigde Staten heeft het idee om in 2018 een toernooi te organiseren met landen die zich niet geplaatst hebben voor het WK 2018 in Rusland. Onder meer Nederland zou mee moeten doen aan het toernooi, zo meldt het medium ESPN.

Vervolg: VS wil Nederland op toernooi met WK-afvallers

Landen als Chili, Ghana en Italië worden ook genoemd als mogelijke deelnemers aan het minitoernooi. ESPN benadrukt dat er nog geen beslissing is gevallen en tevens is het onduidelijk hoe het 'toernooi' wordt opgezet. Het kan één toernooi worden, maar het kunnen ook 'losse' oefeninterlands worden.
 
 
Omdat onder meer Nederland er niet bij is op het WK, zullen er enige tijd geen officiële wedstrijden gespeeld worden. In maart 2018 zal Nederland wel oefenen tegen Engeland (23 maart) en Spanje (27 maart). In mei 2002 was Nederland voor het laatst in de Verenigde Staten voor een oefeninterland tegen de VS.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

VS wil Nederland op toernooi met WK-afvallers

Een korte samenvatting: De USFF (voetbalbond) van de Verenigde Staten heeft het idee om in 2018 een toernooi te organiseren met landen die zich niet geplaatst hebben voor het WK 2018 in Rusland. Onder meer Nederland zou mee moeten doen aan het toernooi, zo meldt het medium ESPN..