Maradona biedt zich aan: Ik wil terugkeren

15-11-2017 13:52 - Door: NicoPeters

Maradona biedt zich aan: Ik wil terugkeren

Voetballegende Diego Maradona wil weer bondscoach van zijn land Argentinië worden. De voormalige topvoetballer van onder meer Napoli en FC Barcelona liet dit weten op zijn eigen Instagram. Onder een foto met de beste bondscoach uit de geschiedenis van Argentinië schreef hij: 'Ik wil terugkeren'.

Vervolg: Maradona biedt zich aan: Ik wil terugkeren

De 57-jarige Maradona was in de periode van 2008 tot 2010 ook al bondscoach van Argentinië en presteerde toen zeker niet slecht. Uit de tabel die hij bij zijn post op Instagram plaatste blijkt dat hij in 24 interlands achttien zeges boekte. Hij verloor maar zes interlands en hierdoor heeft Maradona een winstpercentage van 75%. Dat is beter dan voormalige bondscoaches als César Luis Menotti, Carlos Bilardo, Alfio Basile en Daniel Passarella.
 
 
'Wie wint er meer?... Laten we onze conclusies trekken: ik baal ervan dat we onze prestige weggeven, maar de spelers zijn niet de schuldigen. Ik wil terugkeren!!!', aldus Maradona, die daarmee dus ook een sneer uitdeelt naar huidig bondscoach Jorge Sampaoli. Dinsdag verloor Argentinië overigens een oefeninterland in aanloop naar het WK van 2018 tegen Nigeria met 2-4.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Maradona biedt zich aan: Ik wil terugkeren

Een korte samenvatting: Voetballegende Diego Maradona wil weer bondscoach van zijn land Argentinië worden. De voormalige topvoetballer van onder meer Napoli en FC Barcelona liet dit weten op zijn eigen Instagram. Onder een foto met de beste bondscoach uit de geschiedenis van Argentinië schreef hij: 'Ik wil terugkeren'..