Definitief: Advocaat verlaat KNVB en stopt als bondscoach Oranje

14-11-2017 23:25 - Door: NicoPeters

Definitief: Advocaat verlaat KNVB en stopt als bondscoach Oranje

Dick Advocaat heeft dinsdagavond laten weten dat hij stopt als bondscoach van Nederland. De zeventigjarige trainer zei dit voorafgaand aan de oefeninterland met Roemenië (20:00 uur). Er was de laatste tijd onduidelijkheid of het duel met Roemenië zijn laatste interland als bondscoach zou worden, maar dat is nu toch wel het geval.

Vervolg: Definitief: Advocaat verlaat KNVB en stopt als bondscoach Oranje

‘Ja, het lijkt me nu wel duidelijk dat dit mijn laatste wedstrijd is bij het Nederlands elftal. Nee, officieel heb ik het nog steeds niet gezegd, maar wat is officieel?’, aldus Advocaat tegen SBS6. Het contract van Advocaat loopt tot 1 december aanstaande. Daarna kan de ervaren trainer mogelijk nog opzoek naar een nieuwe uitdaging.


Advocaat was in totaal in zes periode werkzaam bij Oranje. De Hagenees was in het verleden drie keer assistent-trainer van Nederland en was naast de huidige periode ook twee keer eerder eindverantwoordelijke. In totaal zat hij bij 62 wedstrijden van het Nederlands elftal als bondscoach op de bank. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Definitief: Advocaat verlaat KNVB en stopt als bondscoach Oranje

Een korte samenvatting: Dick Advocaat heeft dinsdagavond laten weten dat hij stopt als bondscoach van Nederland. De zeventigjarige trainer zei dit voorafgaand aan de oefeninterland met Roemenië (20:00 uur). Er was de laatste tijd onduidelijkheid of het duel met Roemenië zijn laatste interland als bondscoach zou worden, maar dat is nu toch wel het geval..

Meest gelezen