Huilende Buffon zwaait af als international na mislopen WK

14-11-2017 15:18 - Door: NicoPeters

Huilende Buffon zwaait af als international na mislopen WK

Doelman Gianluigi Buffon is teleurgesteld door de uitschakeling van Italië in de play-offs in strijd om het WK van 2018. Maandagavond schakelde Zweden Italië uit in de play-offs en hierdoor ontbreekt Italië op het WK 2018. Voor de 39-jarige Buffon is het zodoende een afscheid in mineur.

Vervolg: Huilende Buffon zwaait af als international na mislopen WK

'Het is zonde dat mijn laatste officiële interland samenvalt met het missen van het WK. Dit spijt me heel erg. Niet alleen voor mezelf, maar voor het hele land. Het is niet zo dat we Zweden hebben onderschat. Maar we misten wel de scherpte om te scoren, we hebben niet het spel gespeeld dat we kunnen spelen', zei Buffon op de website van de Italiaanse voetbalbond.


 


In de eerste wedstrijd won Zweden met 1-0 van Italië en maandag werd het 0-0 waardoor Zweden naar Rusland mag. Italië mist door de uitschakeling voor het eerst sinds 1958 een WK. Volgens recordinternational Buffon (175 interlands) hoeft Italië echter niet te vrezen voor de toekomst. Dit ondanks het feit dat naast hem ook Daniele De Rossi (34 jaar, 112 interlands), Giorgio Chiellini (33 jaar, 96 interlands) en Andrea Barzagli (36 jaar, 73 interlands) afzwaaien.


'Er zit veel toekomst in ons voetbal. We zijn een trots en vastberaden volk, wij vinden altijd wel een manier om op te staan als we zijn gevallen', aldus de keeper van Juventus, die met trainen in zijn ogen liet weten dat hij vertrouwen heeft in zijn vermoedelijke opvolgers Gianluigi Donnarumma en Mattia Perin. 'Ik wens ze succes en hoop dat ze me niet zullen teleurstellen', aldus Buffon.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Huilende Buffon zwaait af als international na mislopen WK

Een korte samenvatting: Doelman Gianluigi Buffon is teleurgesteld door de uitschakeling van Italië in de play-offs in strijd om het WK van 2018. Maandagavond schakelde Zweden Italië uit in de play-offs en hierdoor ontbreekt Italië op het WK 2018. Voor de 39-jarige Buffon is het zodoende een afscheid in mineur..

Meest gelezen