COLUMN: Camp Ja, Camp Nee en Camp Nou. Of toch Qataronie?

8-11-2017 12:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Camp Ja, Camp Nee en Camp Nou. Of toch Qataronie?

De afgelopen weken gaat het in Spanje nergens anders over dan de onafhankelijkheid van Catalonie, die is inmiddels uitgesproken. Maar daarmee is de kous nog niet af.

Vervolg: COLUMN: Camp Ja, Camp Nee en Camp Nou. Of toch Qataronie?

Dat Spanje afgezonderd wordt van Catalonie is een belangrijk punt voor de Catalaanse inwoners, maar hoe nu verder. In Brussel werd aan het Europees parlement vertelt waarom de onafhankelijkheid nu juist zo belangrijk is geworden in Spanje.

 

Alle leiders van Catalonie zijn inmiddels opgepakt na het uitspreken van de onafhankelijkheid en riskeren een gevangenisstraf van 30 jaar. Catalonie wilde zich afscheiden en keek natuurlijk naar Engeland met de Brexit als voorbeeld.

 

Want dan krijgt het buitenland krijgt een enorme hekel aan je en economisch wordt het een enorme puinhoop. Nou dat leek Catalonie ook wel wat. Maar je hebt natuurlijk voorstanders en tegenstanders, maar in Catalonie had je drie kampen. Kamp-ja, Kamp-nee en Camp Nou.

 

Catalanen vinden dat alle andere Spanjaarden luie donders zijn, maar zelf de handen uit de mouwen steken ho maar....een cathedraal afbouwen binnen 150 jaar lukt ze niet. Dat zeggen de Spanjaarden dat Catalonie al jaren drijft op de ecnonomie van Spanje, maar dat is niet waar. Catalonie drijft al jaren op een Argentijnse econoom...Lionel Messi!

 

Ze moeten wel nationalistisch blijven, kijk eens naar de sponsergelden van FC Barcelona, over consequent zijn gesproken. Cataronie lijkt dan een betere naam dan Catalonie.

 

Hoe het afloopt is nog maar de vraag, maar het spreekwoord luidt:

'Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten,' en dat terwijl FC Barcelona juist zo min mogelijk wil incasseren.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Camp Ja, Camp Nee en Camp Nou. Of toch Qataronie?

Een korte samenvatting: De afgelopen weken gaat het in Spanje nergens anders over dan de onafhankelijkheid van Catalonie, die is inmiddels uitgesproken. Maar daarmee is de kous nog niet af..