Presentatie nieuw shirt Spanje zorgt voor ophef in Spanje

7-11-2017 16:55 - Door: M.d.Z.

Dinsdag werd in Spanje het nieuwe shirt van de nationale ploeg gepresenteerd, hiermee zal gespeeld gaan worden op de eindronde volgend jaar zomer in Rusland.

Vervolg: Presentatie nieuw shirt Spanje zorgt voor ophef in Spanje

Maar de meningen zijn verdeeld over het nieuwe shirt waarmee Spanje gaat spelen, velen vinden het teveel lijken op de kleuren van de tweede Spaanse republiek.

 

 

 

 

Inmiddels stikt het van het commentaar op de social media. Het nieuwe shirt van Spanje is geinsprireerd door het shirt uit 1994 wat Spanje toentertijd droeg. Waar een gele en blauwe streep verticaal naar beneden loopt aan de zijkant, evenals de vlag van het Spaanse republiek van 1931 tot 1939. 

 

Op twitter gaat vooral rond: 'Het shirt is een belediging, hopelijk grijpt de voetbalbond in", wordt gezegd. En: "Het is een schande. Betekent dit dat we nu een republiek zijn? Hopelijk wordt Spanje in de groepsfase uitgeschakeld.'

 

Er wordt zelfs opgeroepen tot een boycot van het shirt met #BoicotAdidas. Maar er zijn ook positieve geluiden te horen op de social media.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Presentatie nieuw shirt Spanje zorgt voor ophef in Spanje

Een korte samenvatting: Dinsdag werd in Spanje het nieuwe shirt van de nationale ploeg gepresenteerd, hiermee zal gespeeld gaan worden op de eindronde volgend jaar zomer in Rusland..