Ajax kent flinke domper bij verlies in Galgenwaard

6-11-2017 07:23 - Door: MaxKoehorst

Ajax kent flinke domper bij verlies in Galgenwaard

Ajax speelde zondagavond tegen FC Utrecht en in dit soort toppers is het altijd nog even billenknijpen voor coach Marcel Keizer. Ajax heeft tevens niet al te fijne herinneringen aan wedstrijden tegen Utrecht. Ook deze keer was de clash weer in het nadeel van de Amsterdammers.

Vervolg: Ajax kent flinke domper bij verlies in Galgenwaard

Binnen een minuut is Utrecht namelijk al twee keer dichtbij een treffer, onder meer Ramon Leeuwin en andere aanvallers van FC Utrecht treffen het zijnet of André Onana. Ajax verliest vervolgens weer regelmatig de bal en dan is het na vijf minuten Zakaria Labyad die Utrecht op voorsprong zet in de ArenA; hij ziet zijn inzet eerst tegen de paal gaan en vervolgens scoort hij in de rebound wél voor de Domstedelingen.

 

Ajax heeft dan vervolgens een half uur lang moeite met kansen creëren maar als de club er één krijgt dan is het een fraaie; een mooie pass van Joël Veltman komt terecht bij Nick Viergever die vervolgens vlak voor rust met een duw richting de bal simpel de 1-1 binnenschiet.

 

Ajax gaat vervolgens via Siem de Jong en Kasper Dolberg op zoek naar de voorsprong maar het wil maar niet lukken. Telkens als Utrecht een uitbraak heeft is het een stuk gevaarlijker; zo ook aan het begin van de tweede helft als Gyrano Kerk de bal keihard op Onana poeiert, helaas voor hem blijft het 1-1.

 

Als er daarna enkele tellen later uit een counter een perfecte pass van Dolberg terecht komt bij Amin Younes lijkt de voorsprong een feit voor Ajax, echter weet hij de bal over de lat te krijgen. Wat eigenlijk nog knapper was dan de kans verzilveren.

 

Daarna is het weer Utrecht wat kansen ruikt en via onder meer oud-Ajacied Urby Emanuelson komt Utrecht dichtbij: de kopbal van Utrecht komt terug van de paal en vervolgens is het weer Kerk die de bal er net niet in krijgt, Onana komt weer goed uit.

 

Vlak voor tijd is daar dan alsnog Utrecht via een verdwaalde bal van Younes, de bal wordt perfect voor gelepeld en Labyad schiet de bal heerlijk langs Onana; 1-2 Utrecht. Via een solo van David Neres kan Hakim Ziyech nog de lat raken maar meer dan dat lukt niet meer, Ajax verliest in het eigen stadion van het Utrecht van Erik ten Hag.

 

En dat is uiteindelijk ook de eindstand. Dit zorgt ervoor dat Ajax acht punten achter komt op nummer één PSV.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax kent flinke domper bij verlies in Galgenwaard

Een korte samenvatting: Ajax speelde zondagavond tegen FC Utrecht en in dit soort toppers is het altijd nog even billenknijpen voor coach Marcel Keizer. Ajax heeft tevens niet al te fijne herinneringen aan wedstrijden tegen Utrecht. Ook deze keer was de clash weer in het nadeel van de Amsterdammers..