PSV slaat kloof met Ajax na 4-3 winst op FC Utrecht

6-11-2017 07:27 - Door: MaxKoehorst

PSV slaat kloof met Ajax na 4-3 winst op FC Utrecht

PSV speelde zondagmiddag tegen de Tukkers van FC Twente; Twente, wat aan hun eerste wedstrijd begon met hun nieuwe coach Gert-Jan Verbeek, keerde uiteindelijk door wat ongeluk alsnog met lege handen naar huis.

Vervolg: PSV slaat kloof met Ajax na 4-3 winst op FC Utrecht

Want het begon al vroeg in de wedstrijd dat het middenveld en de aanval van PSV kansen roken, zo was daar opeens na iets minder dan een kwartier op de klok Jürgen Locadia die vanuit een mooie assist van Steven Bergwijn heerlijk kon afronden. Echter heeft Twente onder Verbeek opeens veel meer zin om te voetballen en is daar na twintig minuten uit een controversiële corner opeens Stefan Thesker met een heerlijke ingedraaide kopbal; 1-1.

 

Aan het begin van de tweede helft zijn er gelijk weer kansen voor de Eindhovenaren die vol op zoek waren naar de 2-1 voorsprong. Marco van Ginkel schoot vervolgens vol op de laat en daarna was het Hirving Lozano die het nog probeerde maar er werd al gevlagd voor buitenspel. Enkele minuten later is daar opeens PSV-verdediger Daniel Schwaab die uit een corner de bal op de lijn weet te krijgen, echter is daar Jorn Brondeel die de bal uit zijn doel weet te houden.

 

Na een uur gespeeld te hebben is er nóg een controversieel moment in de wedstrijd; een ingooi die wellicht voor Twente had moeten zijn wordt gegeven aan PSV. PSV weet daar vervolgens wel raad mee en als Bergwijn neer wordt gelegd in de zestien wordt er een penalty gegeven. Van Ginkel weet wat hij er mee moet doen en knalt mooi de 2-1 binnen.

 

Twente krijgt enkele minuten later na een geweldige solo van Adnane Tighadouini een vrije bal en daar weet Thomas Lam na een pass wel raad mee; de Twentenaar schiet laag keihard de 2-2 binnen. Vervolgens is daar binnen enkele minuten weer een reactie op van Luuk de Jong die uit een corner de 3-2 feilloos kan binnenkoppen. Dan is wéér enkele minuten later opeens Fredrik Jensen in de zestien die in de hoek waar Jeroen Zoet niet bij kan keihard de 3-3 erin knalt.

 

Dan hopen de Tukkers dat het nu toch eindelijk een keer gedaan is met al dat over en weer gedoe, toch is daar nog een uitbraak van PSV aan de flank waar PSV de bal mooi voorlegt en het uiteindelijk Thesker is die een eigen doelpunt maakt als hij hem probeert weg te werken. PSV gaat dus met wederom een zege naar huis en Verbeek begint zijn carrière bij Twente met een erg ongelukkige wedstrijd. Eindhoven staat nu dus acht punten boven Amsterdam.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV slaat kloof met Ajax na 4-3 winst op FC Utrecht

Een korte samenvatting: PSV speelde zondagmiddag tegen de Tukkers van FC Twente; Twente, wat aan hun eerste wedstrijd begon met hun nieuwe coach Gert-Jan Verbeek, keerde uiteindelijk door wat ongeluk alsnog met lege handen naar huis..