V.d Brom: Het kan niet dat Kevin Blom dit zegt tegen Weghorst

5-11-2017 15:04 - Door: M.d.Z.

V.d Brom: Het kan niet dat Kevin Blom dit zegt tegen Weghorst

Het duel tussen AZ en Willem II werd gewonnen door de Alkmaarders, maar na afloop ging het vooral over het optreden van arbiter Kevin Blom.

Vervolg: V.d Brom: Het kan niet dat Kevin Blom dit zegt tegen Weghorst

V.d Brom is dan ook absoluut niet te spreken over het optreden van arbiter Kevin Blom, die AZ aanvaller Wout Weghorst met een rode kaart vroegtijdig naar de kant stuurde.

 

In de 12e minuut pakte Weghorst zijn eerste gele kaart, waarna hij bij alle drie de Alkmaarse goals betrokken was. Net voor tijd ging Weghorst op zoek naar de vierde goal voor AZ, waar hij zijn bal te opvallend met zijn bovenarm meenam. Arbiter Blom gaf hem hiervoor zijn tweede gele kaart en dus rood. Weghorst was zo ontstemd dat hij zelfs na afloop niet voor de camera wilde verschijnen.

 

AZ trainer V.d Brom kwam wel met een opvallende verklaring in gesprek met FOX, 'Wout vertelde dat Kevin Blom al kort na zijn eerste gele kaart zei: "Ik ga zorgen dat je je tweede krijgt". Dat vind ik heel slecht', aldus de AZ-coach. 'Hij heeft er lang op gewacht, maar hij kon hem toch nog geven. Ik vond die tweede kaart belachelijk. Daar kan ik niet tegen, dat moet ik dan kwijt. Kevin zei tegen mij dat het een bewuste handsbal was en dus geel.'

 

Ook Guus Til was niet te spreken over het handelen van arbiter Blom, 'Ik vind het een beetje flauw, Wout wilde gewoon een goal maken.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

V.d Brom: Het kan niet dat Kevin Blom dit zegt tegen Weghorst

Een korte samenvatting: Het duel tussen AZ en Willem II werd gewonnen door de Alkmaarders, maar na afloop ging het vooral over het optreden van arbiter Kevin Blom..

Meest gelezen