Robben en Lewandowski bezorgen Bayern winst in Klassiker

4-11-2017 22:48 - Door: M.d.Z.

Robben en Lewandowski bezorgen Bayern winst in Klassiker

Voor Bosz en Borussia Dortmund is de eerste van de drie Klassikers in mineur geeindigd, de ploeg van Bosz delfte het onderspit tegen een oppermachtig Bayern.

Vervolg: Robben en Lewandowski bezorgen Bayern winst in Klassiker

Waar Bayern Munchen al direct vanaf de aftrap de overhand had op de ploeg van Bosz, Nederlander Arjen Robben had na een kwartier spelen al de eerste bal in het netje liggen. Een loepzuivere goal buiten bereik van Burki zorgde voor de vroege voorsprong van Bayern.

 

 

 

 

Waar Dortmund er wel wist uit te komen via snelle counters, kreeg het via Kurzuwa nog wel de beste kans (buitenkant paal). Maar meer kon Dortmund niet brengen in het eigen Signal Iduna Park.

 

Aan de andere kant was het de beurt aan de spits Lewandowski, die de 0-2 verzorgde door de bal achter zijn standbeen binnen te werken. Na rust was de Pool opnieuw trefzeker, in de 69e minuut leek hij de bal te mogen binnentikken, maar de goal zal op naam van Alaba komen.

 

Bayern geloofde het wel nadat de 0-3 definitief het slot in het duel gooide, maar in de slotminuten was het Dortmund dat nog wist tegen te scoren en haast maakte met de goal van Bartra. Een goede kans direct na de 1-3 zorgde bijna nog voor de 2-3, maar Dortmund kon het Bayern niet meer lastig maken.

 

Door de zege gaat Bayern nu aan kop in de Bundesliga, Dortmund staat met 20 punten op de derde plek en is de koppositie na de goede competitiestart kwijt aan de recordmeister.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Robben en Lewandowski bezorgen Bayern winst in Klassiker

Een korte samenvatting: Voor Bosz en Borussia Dortmund is de eerste van de drie Klassikers in mineur geeindigd, de ploeg van Bosz delfte het onderspit tegen een oppermachtig Bayern..