Cocu: Die tennisballen waren niet eens zo verkeerd

4-11-2017 19:27 - Door: M.d.Z.

Cocu: Die tennisballen waren niet eens zo verkeerd

Waar verdediger Isimat Mirin teveel onrust veroorzaakte bij PSV en daardoor strafschoppen veroorzaakte, kwam Cocu met een aparte manier van denken.

Vervolg: Cocu: Die tennisballen waren niet eens zo verkeerd

Cocu besloot daarom om sinds vorige week de Franse verdediger te laten trainen met tennisballen, 'Het begint wel met bewust verdedigen, Wat voor keuzes maak je? Hoe ga je een duel aan? Anticipeer je op een voorzet? Is het nodig om een tegenstander vast te houden of kan je het met je lichaam? Dat ziet je wel in een aantal situaties op de training. Als je met tennisballen in je hand loopt, kun je niet zo makkelijk vasthouden,' aldus Cocu in het wekelijkse perspraatje.

 

Begrip
Isimat heeft alle begrijp voor de oplossing van Cocu: 'Hij ziet het nut er zelf ook van in, want hij neemt de tennisballen vaak zelf al mee. Als een speler erin gelooft dat het hem kan helpen, denk ik dat hij een goede stap vooruit kan zetten. Ik hoop dat hij dit vasthoudt.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Cocu: Die tennisballen waren niet eens zo verkeerd

Een korte samenvatting: Waar verdediger Isimat Mirin teveel onrust veroorzaakte bij PSV en daardoor strafschoppen veroorzaakte, kwam Cocu met een aparte manier van denken..

Meest gelezen