Fraser: Als wij winnen en Lazio wint van Nice is het nog maar 2 punten

1-11-2017 20:35 - Door: M.d.Z.

Fraser: Als wij winnen en Lazio wint van Nice is het nog maar 2 punten

Daar waar Vitesse zo goed als uitgeschakeld lijkt voor een vervolg in de Europa League na de winterstop, durft oefenmeester Fraser nog hardop te dromen.

Vervolg: Fraser: Als wij winnen en Lazio wint van Nice is het nog maar 2 punten

Waar Vitesse pas een schammel puntje wist te pakken in de eerste drie Europa League duels, is het verschil met nummer twee Nice maarliefst 5 punten. Toch gelooft Vitesse trainer Fraser nog in een stunt zo laat hij een dag voor het treffen met Zulte weten.

 

'Als wij morgen winnen en je er vanuit gaat dat Lazio wint van Nice, dan is het verschil nog maar twee punten. Dan is het nog altijd mogelijk. Zolang er hoop is, is er ook leven,' begon Fraser de persconferentie.

 

Voor Vitesse is de winst donderdag op het Belgische Zulte dan ook noodzaak, 'Het is tweeledig', aldus Fraser. 'We weten dat er een kansje is, maar we willen ook een keer winnen in Europees verband dit seizoen. Daar is donderdag een kans voor.'

 

Fraser beseft tegelijktijd dat overwintering een lastige zal worden, maar vraagt zich dan af wat wel goed is? 'Wij moeten als Vitesse in de competitie en in Europa de ambitie hebben om boven je kunnen te spelen. Maar ik denk dat als wij derde worden, winnen van Zulte én nog een resultaat halen tegen Nice of Lazio, dan voldoe je aan hetgeen waar je op dit moment staat. Ik denk dat je als sporter altijd moet gaan voor net boven je max.'

 

In aanloop naar het Europa League duel laat Fraser al wat los over de opsteling, 'We hebben de laatste twee dagen op drie posities wat gewisseld', aldus Fraser. 'Op één plaats ben ik eruit. Mason gaat spelen. Ik ben er alleen nog niet uit voor wie. Hij verdient een kans. Mason heeft op basis van de trainingen die kansen afgedwongen.' Of Chelsea huurling Mount zijn opwachting mag maken in de Europa League blijft nog even een verrassing.

 

De linksachter positie en de spitsenpositie baren Fraser de meeste zorgen, daar waar Butnerr zijn basisplek na het duel met PSV lijkt te zijn kwijtgeraakt. 'Alexander heeft op het duel met Ajax na, alle wedstrijden gespeeld. Net als jullie zie ik een aantal dingen bij Alexander die voor verbetering vatbaar zijn. Tegelijkertijd zie ik ook een aantal goede dingen. Ik denk dat Faye tegen Ajax al heeft laten zien dat hij behoorlijk ver is. Die proberen we net als Mason stapsgewijs te brengen. Niet alleen de talenten van Chelsea die we mogen gebruiken, maar ook onze eigen talenten.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Fraser: Als wij winnen en Lazio wint van Nice is het nog maar 2 punten

Een korte samenvatting: Daar waar Vitesse zo goed als uitgeschakeld lijkt voor een vervolg in de Europa League na de winterstop, durft oefenmeester Fraser nog hardop te dromen..

Meest gelezen