Kuyt wordt enorm gemist buiten de lijnen bij Feyenoord

1-11-2017 16:33 - Door: M.d.Z.

De laatste 11 duels werden slechts drie keer omgezet in winst, Feyenoord verkeert in een mini crisis. Woensdagavond wacht Shakhtar, opnieuw een zware tegenstander voor de Rotterdammers.

Vervolg: Kuyt wordt enorm gemist buiten de lijnen bij Feyenoord

Afgelopen week verspeelde Feyenoord opnieuw twee dure punten na de remise bij Roda JC, 'Het valt allemaal net de verkeerde kant op,' reageerde Van Bronckhorst.

 

'Vorig jaar wonnen we dit soort wedstrijden wel,' vervolgt de oefenmeester van de Rotterdammers. Het feit dat een leider als Dirk Kuyt wordt gemist is wel duidelijk, maar niet zozeer binnen de lijnen maar meer daarbuiten.

 

Rinus Israel vindt het echter makkelijk om direct met de vinger naar de Katwijker te wijzen, 'Feyenoord mist Kuijt niet. Hij zal best zijn waarde hebben gehad in de kleedkamer, maar op het veld kon ik vorig seizoen wel begrijpen dat de trainer voor Jens Toornstra koos. Kijk, je kan natuurlijk wel het voorbeeld geven, maar op het veld moeten de spelers het doen. En laten we eerlijk zijn, als je verdedigingsduo wegvalt en je hebt spelers die niet beter kunnen, dan ben je klaar. Dan kan Kuijt praten wat hij wil, maar als dit het maximum is, dan houdt het op.'

 

Peter Houtman, een voormalig topscorer van de Rotterdamse grootmacht is het daar mee eens. 'Ja, die vraag komt natuurlijk als je nu in een kritische fase zit. Je gaat oorzaken zoeken, maar Feyenoord heeft gewoon flink wat tikken gehad. Dat doet wat met spelers. Misschien dat je hem soms voetballend mist. Maar dat maakt niet uit, je weet dat hij stopt, dat moet je dan respecteren en dan gaat het verder. Ik heb ook weleens meegemaakt dat belangrijke spelers stopten of verdwenen, maar dan heeft het weinig zin om daar lang bij stil te staan. Ook niet voor jongens die hem nu soms missen. Zo gaat dat in het voetbal.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Kuyt wordt enorm gemist buiten de lijnen bij Feyenoord

Een korte samenvatting: De laatste 11 duels werden slechts drie keer omgezet in winst, Feyenoord verkeert in een mini crisis. Woensdagavond wacht Shakhtar, opnieuw een zware tegenstander voor de Rotterdammers..

Meest gelezen