PSG plaatst zich tegen Anderlecht doodeenvoudig voor knock-outfase

1-11-2017 12:07 - Door: iliasa

PSG plaatst zich tegen Anderlecht doodeenvoudig voor knock-outfase

Paris Saint Germain heeft zich definitief een plaats in de knock-outfase van de Champions League verschaft. In eigen stadion had het Franse sterrenteam opnieuw geen kind aan Anderlecht. Waar het drie weken geleden in Brussel 0-4 werd, deden de Parijzenaars er dit keer nog een schepje bovenop: 5-0.

Vervolg: PSG plaatst zich tegen Anderlecht doodeenvoudig voor knock-outfase

De koploper van de Franse Ligue-1 maakt dit seizoen zowel nationaal als internationaal een uitstekende indruk. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Anderlecht wisten de Parijzenaars dat één punt voldoende was om zich te verzekeren van kwalificatie voor de tweede ronde. De eerste drie wedstrijden van het miljardenbal werden allemaal soeverein gewonnen. In de eerste helft was al meteen duidelijk dat PSG het Belgische varkentje snel wilde wassen. Naarmate het eerste bedrijf vorderde was de vraag niet of het team van Unai Emery zou scoren, maar wanneer. Die vraag werd na een half uur beantwoord door Marco Verrati. De Italiaanse middenvelder krulde de bal fraai in de verre hoek achter doelman Frank Boecx. Op slag van rust werd de wedstrijd beslist na een prima individuele actie en een prachtig schot van Neymar: 2-0.

Na rust gingen de Fransen andermaal tekeer en lieten aan de hand van nota bene linksback Layvin Kurzawa geen spaan heel van de Belgische kampioen. Eerst wist de Fransman in de 52e minuut de bal in het doel te werken nadat Neymar via een vrije trap de paal had geraakt. Nadat de kaap van 70 minuten bereikt was, kopte hij volledig vrijstaand zijn tweede binnen en een kwartier voor tijd completeerde de verdediger zijn hattrick met een diagonaal schot.

De wedstrijd in het Parc de Prince was symbolisch voor de hele Champions League-campagne van beide ploegen. PSG is in poule B niet te stuiten en ontpopt zich tot gevaarlijke outsider voor het winnen van de Champions League. De Fransen kregen nog geen doelpunt tegen en scoorden al zeventien (!) keer. Anderlecht beleeft bijna precies het tegenovergestelde met vijftien tegengoals en nog geen (doel)punten. Er zijn voor de Brusselaars nog echter twee wedstrijden te spelen om Europa League-kwalificatie af te dwingen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSG plaatst zich tegen Anderlecht doodeenvoudig voor knock-outfase

Een korte samenvatting: Paris Saint Germain heeft zich definitief een plaats in de knock-outfase van de Champions League verschaft. In eigen stadion had het Franse sterrenteam opnieuw geen kind aan Anderlecht. Waar het drie weken geleden in Brussel 0-4 werd, deden de Parijzenaars er dit keer nog een schepje bovenop: 5-0..