Feyenoord-speler Amrabat in selectie Marokko

1-11-2017 08:02 - Door: NicoPeters

Feyenoord-speler Amrabat in selectie Marokko

Sofyan Amrabat, speler van Feyenoord, is door Hervé Renard, de bondscoach van Marokko, opgenomen in de definitieve selectie voor het WK-kwalificatieduel met Ivoorkust. De Marokkaanse voetbalbond meldt dit zelf.

Vervolg: Feyenoord-speler Amrabat in selectie Marokko

Op 11 november speelt Marokko tegen Ivoorkust. Mocht Marokko gelijkspelen of winnen, dan plaatst het zich voor het WK van 2018 in Rusland. Omdat Amrabat, die als middenvelder en rechtsback kan spelen, is opgeroepen voor Marokko, is de kans klein dat hij nog voor Nederland kiest.

Oranje-bondscoach Dick Advocaat liet onlangs weten dat de KNVB Amrabat benaderd heeft met de vraag of hij voor Nederland wil uitkomen. Marokko zette echter ook hoge heren in om Amrabat voor zich te winnen en dat lijkt zich uit te betalen. Amrabat speelde eerder al interlands voor jeugdteams van zowel Nederland als Marokko. Voor het eerste elftal van Marokko speelde hij nog geen officiële A-interland, maar hij zat al wel twee keer eerder in de selectie. Dat waren echter geen officiële interlands.


Mocht de 21-jarige Amrabat in actie komen tegen Ivoorkust, dan is de beslissing definitief en kan hij niet meer voor Nederland kiezen. In september werd Amrabat overigens nog opgenomen in een voorlopige selectie van Marokko, maar hij meldde zich toen af vanwege een liesblessure. Daarna verschenen er diverse verhalen rondom hem in de media met betrekking tot zijn keuze.


In de selectie van Marokko zijn naast Amrabat ook andere Eredivisie-spelers opgenomen. Hakim Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Mimoun Mahi (FC Groningen) maken ook deel uit van de selectie van Renard.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord-speler Amrabat in selectie Marokko

Een korte samenvatting: Sofyan Amrabat, speler van Feyenoord, is door Hervé Renard, de bondscoach van Marokko, opgenomen in de definitieve selectie voor het WK-kwalificatieduel met Ivoorkust. De Marokkaanse voetbalbond meldt dit zelf..