Ajax dankt Siem de Jong en Neres bij moeizame zege op Willem II

29-10-2017 07:26 - Door: M.d.Z.

Ajax dankt Siem de Jong en Neres bij moeizame zege op Willem II

Ajax heeft zich in Tilburg weten te verzekern van een overwinning, al zag het daar lang niet naar uit.

Vervolg: Ajax dankt Siem de Jong en Neres bij moeizame zege op Willem II

Waar de thuisploeg op voorsprong kwam via een strafschop, leek het er lang op dat Ajax niets in te brengen had tegen de thuisploeg. Zonder Fran Sol beleefde Willem II angstige eerste minuten van het duel, waar Ajax direct de overhand nam.

 

Ajax kreeg de meeste kansen en was via Huntelaar (paal) het dichtst bij een openingstreffer, maar ging toch met een 0-0 stand de rust in. Keizer greep in en liet een dubbele wissel toepassen, Siem de Jong en Daley Sinkgraven kwamen in het veld voor Maximilian Wöber en Donny van de Beek.

 

Al snel in het tweede bedrijf kreeg Ajax een strafschop, middenvelder Lasse Schöne trok Haye omlaag en Higler kende een strafschop toe aan de thuisploeg. Velikonja wist wel raad met dit buitenkansje en schoot Willem II op voorsprong.

 

Waar even later Willem II de kans op 2-0 liet liggen via Ismail Azzaoui, kwam Ajax langszij via Schöne. Een vreemde curve in het schot van de Deen maakte zijn eerste fout goed. Het duurde daarna tot de 80e minuut dat Veltman Huntelaar wegstuurde, die invaller Siem de Jong bediende op de 1-2.

 

In de extra minuten was het David Neres die een rebound binnentikte na een gekeerd schot van Huntelaar. Door de overwinning heeft Ajax het gat naar PSV verkleint naar 2 punten, al kunnen de Eindhovenaren bij een overwinning op Vitesse zondag weer uitlopen naar 5 punten.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax dankt Siem de Jong en Neres bij moeizame zege op Willem II

Een korte samenvatting: Ajax heeft zich in Tilburg weten te verzekern van een overwinning, al zag het daar lang niet naar uit..

Meest gelezen