Henk Spaan: KNVB moet voor Frank de Boer gaan als opvolger Advocaat

24-10-2017 22:46 - Door: M.d.Z.

Waar de KNVB achter de schermen druk bezig is met de opvolger van Dick Advocaat, wordt de ontslagen Ronald Koeman direct genoemd.

Vervolg: Henk Spaan: KNVB moet voor Frank de Boer gaan als opvolger Advocaat

Koeman, die maandag op straat werd gezet bij het Engelse Everton, lijkt de gedoodvergde kandidaat op Advocaat bij Oranje op te volgen en het Nederlands Elftal naar het EK van 2020 te moeten gaan leiden. Maar als het aan Henk Spaan ligt moet de KNVB een ander pad bewandelen.

 

De 47-jarige Frank de Boer werd aan het begin van het seizoen al de laan uitgestuurd bij het Engelse Crystal Palace en is nu dus zonder werkgever. Henk Spaan laat doorschemeren dat de KNVB werk moet maken van zijn komst in plaats van Ronald Koeman.

 

'De Boer was in 2010 een belangrijke assistent van Bert van Marwijk. Hij kan goed met de internationals opschieten, omdat het een toegankelijk figuur is. Met Koeman moet je dat nog maar afwachten,'aldus de analist in zijn column in het Parool.

 

Zwartkruis laat weten: 'Frank is een uitstekende kandidaat. In 2010 pakte hij de ruimte die hij kreeg van Van Marwijk. Hij stond daar bijna als hoofdtrainer af en toe. En je hoorde positieve geluiden uit de groep.' Ook Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad lijkt te denken dat Frank de Boer de nieuwe bondscoach wordt.

 

'Honderd procent zeker dat hij dit wil doen. Zelfs een Oranje in deze staat. Hij heeft het altijd als het hoogste ambt gezien en was destijds bijzonder beledigd dat hij het niet werd.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Henk Spaan: KNVB moet voor Frank de Boer gaan als opvolger Advocaat

Een korte samenvatting: Waar de KNVB achter de schermen druk bezig is met de opvolger van Dick Advocaat, wordt de ontslagen Ronald Koeman direct genoemd..