Italiaanse bond geeft duidelijk signaal af na antisemitisme Lazio fans

24-10-2017 17:59 - Door: M.d.Z.

Italiaanse bond geeft duidelijk signaal af na antisemitisme Lazio fans

De Italiaanse bond heeft dinsdag een duidelijke boodschap afgegeven aan de buitenwereld, waar vooral de fans van Lazio zich nadrukkelijk mee mogen bemoeien.

Vervolg: Italiaanse bond geeft duidelijk signaal af na antisemitisme Lazio fans

De fans van Lazio maakten zich afgelopen weeken schuldig aan antisemitisme, waardoor er komend weekend in de Serie A, B en C een minuut stilte wordt houden. Daarbij wordt er een passage uit het dagboek van Anne Frank voorgedragen.

 

Afgelopen weekend lieten de Lazio supporters in de topper tegen AS Roma antisemitische leuzen en stickers van Anne Frank in een AS Roma-shirt achter. De gehele Italiaanse voetbalwereld heeft hier geschokt op gereageerd.

 

De Italiaanse club is hier absoluut niet van gediend en zal woensdag in het duel met Bologna shirts dragen in de warming up met een afbeelding van Anne Frank. De ministerie van sport heeft gekozen om een passage uit het dagboek van Anne Frank voor te lezen.

 

De volgende passage uit het dagboek van Anne Frank wordt voorgelezen:
Ik zie hoe de wereld langzaam steeds meer in een woestijn herschapen wordt, ik hoor steeds harder de aanrollende donder, die ook ons zal doden, ik voel het leed van miljoenen mensen mee. En toch, als ik naar de hemel kijk, denk ik, dat dit alles zich weer ten goede zal wenden, dat ook deze wreedheid zal ophouden, dat er weer rust en vrede in de wereldorde zal komen.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Italiaanse bond geeft duidelijk signaal af na antisemitisme Lazio fans

Een korte samenvatting: De Italiaanse bond heeft dinsdag een duidelijke boodschap afgegeven aan de buitenwereld, waar vooral de fans van Lazio zich nadrukkelijk mee mogen bemoeien..