PSV in een zetel richting Klassieker na winst op dapper Heracles

22-10-2017 19:36 - Door: iliasa

PSV in een zetel richting Klassieker na winst op dapper Heracles

PSV kan met de voeten op tafel de Klassieker gadeslaan. In het eigen Philips Stadion wist het team van Phillip Cocu de wedstrijd tegen Heracles pas laat te beslissen: 3-0

Vervolg: PSV in een zetel richting Klassieker na winst op dapper Heracles

PSV begon met de teruggekeerde Hirving Lozano in de basis. De Mexicaan moest het vorige duel tegen VVV-Venlo nog aan zich voorbij laten gaan wegens een elleboogblessure, maar was voor het duel met de Heraclieden volledig herstelt. Daartegenover stond de afwezigheid van de geblesseerde Steven Bergwijn. Derhalve behield Luuk de Jong zijn basisplaats. Bij de gasten moest smaakmaker Brahim Darri verstek laten door een hamstringblessure.

PSV kreeg na blunderend werk van Heracles meteen een kans via Gastón Pereiro, maar de Uruguyaan had het vizier niet op scherp staan. Jurgen Locadia en Marco van Ginkel namen vervolgens ook het doel van Bram Castro onder vuur maar waren ook niet succesvol. Het was voor PSV wachten tot de 18e minuut om het veldoverwicht uit te drukken op het scorebord. Jorrit Hendrix kon opstomen vanaf het middenveld en bracht Lozano met een prachtige pass alleen voor Castro. ´El Chucky` faalde niet: 1-0. Naast een kopbal van de Jong kon PSV in het verdere verloop van de eerste helft het veldoverwicht niet meer vorm geven.

In de tweede helft begon Heracles opnieuw matig, maar hervond zich door het te lage tempo wat PSV hanteerde. Een enorme kans voor Jaroslav Navratil werd gered door Jeroen Zoet en een zeer gevaarlijke voorzet van de linksbuiten bereikte geen medespeler. Luttele minuten daarna besliste PSV de wedstrijd. Een goeie kopbal van invaller Mauro Junior werd in het doel geprikt door Marco Van Ginkel. Waar Locadia en Pereiro met blessures naar de kant moesten, mocht Albert Gudmundson invallen. De IJslander versierde een omstreden penalty, die een dito rode kaart voor Robin Pröpper tot gevolg had. Marco van Ginkel faalde niet en bracht zijn doelpuntentotaal op zes waardoor PSV kan afwachten wat concurrenten Ajax en Feyenoord in een onderling duel klaarspelen. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV in een zetel richting Klassieker na winst op dapper Heracles

Een korte samenvatting: PSV kan met de voeten op tafel de Klassieker gadeslaan. In het eigen Philips Stadion wist het team van Phillip Cocu de wedstrijd tegen Heracles pas laat te beslissen: 3-0.