Toon Gerbrands: Mark van Bommel kan International grote trainer worden

21-10-2017 16:26 - Door: M.d.Z.

Toon Gerbrands: Mark van Bommel kan International grote trainer worden

Oud PSV speler Mark van Bommel staat momenteel aan het roer bij PSV -19, maar kan volgens Algemeen directeur Toon Gerbrands nog wel eens ver reiken.

Vervolg: Toon Gerbrands: Mark van Bommel kan International grote trainer worden

'Hij zit in een prachtig leerproces", aldus Gerbrands. "Als sporter heeft hij een indrukwekkende staat van dienst en hij is ongelooflijk leergierig. De grote vraag is, of hij bereid is de prijs te betalen. Als speler was je na het trainen vrij, als coach moet je veel harder werken, je voorbereiden, plannen maken.'

 

'Ik zie dat hij het in zich heeft om op termijn trainer bij een internationale topclub te worden", vervolgt Gerbrands. "Mark wil anderen beter maken en dat is de essentie van coachen. Natuurlijk botst hij op zaken, het is een vak dat je moet leren. Dan heb je keurig getraind, maar in de wedstrijd doen je spelers plots niet wat je hebt afgesproken.'

 

'Het mooie van topspelers is dat ze het een stuk sneller leren dan ik. Ik deed er tien jaar over om een goede coach te worden, spelers als Van Bommel kunnen dat in vijf jaar. Zij hebben voor 100.000 man gestaan en Champions League-finales gespeeld. Dat is het verschil,' sluit Gerbrands positief af.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Toon Gerbrands: Mark van Bommel kan International grote trainer worden

Een korte samenvatting: Oud PSV speler Mark van Bommel staat momenteel aan het roer bij PSV -19, maar kan volgens Algemeen directeur Toon Gerbrands nog wel eens ver reiken..