Bij verlies Klassieker gaat seizoen Feyenoord als nachtkaars uit

19-10-2017 11:58 - Door: M.d.Z.

Bij verlies Klassieker gaat seizoen Feyenoord als nachtkaars uit

Feyenoord verloor dinsdagavond het derde Champions League duel, waardoor de regerend landskampioen Europese overwintering lijkt te kunnen vergeten.

Vervolg: Bij verlies Klassieker gaat seizoen Feyenoord als nachtkaars uit

Met 0 punten uit drie duels staat Feyenoord stijf onderaan in de groep, met het Italiaanse Napoli met 3 punten daarboven. Wanneer Feyenoord nog Europese overwintering wil realiseren, moet het punten gaan pakken. Ook Europa League voetbal lijkt onrealistisch met het negatieve doelsaldo van de Rotterdammers.

 

Waar vorig seizoen alles in goud veranderde voor de Rotterdam, lijkt dit seizoen alles pikzwart te worden. De Champions League duels die Feyenoord aflegt wordt betaald met de loodzware tol in de Eredivisie, waar nu al een ruime achterstand is opgelopen ten opzichte van koploper PSV.

 

Aankomend weekend moet Feyenoord na het derde verlies in de Champions League in de eigen Rotterdamse Kuip weer de rug rechten en zich opmaken voor de Klassieker. Ajax komt dan op bezoek in Rotterdam Zuid, waar wanneer daar verloren wordt het seizoen voor Van Bronckhorst en de zijne al zo goed als mislukt mag worden bestempeld.

 

Wanneer Ajax de eerste Klassieker van dit lopende seizoen wint, loopt Feyenoord al maarliefst 8 verliespunten achter op koploper PSV (mits PSV weet te winnen van Heracles eerder zondagmiddag). Vorig seizoen werd PSV met die achterstand al vroeg uitgeschakeld voor de race voor de landstitel, daar waar de Eindhovenaren nu een doelpuntengemiddelde hebben van 3.25 per wedstrijd.

 

De magie die Van Bronckhorst heet lijkt uitgewerkt in Rotterdam Zuid, na drie seizoenen lijkt er een nieuwe wind te moeten gaan waaien in de Kuip, waar na vorig seizoen niet verloren werd nu wel wordt verloren.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Bij verlies Klassieker gaat seizoen Feyenoord als nachtkaars uit

Een korte samenvatting: Feyenoord verloor dinsdagavond het derde Champions League duel, waardoor de regerend landskampioen Europese overwintering lijkt te kunnen vergeten..

Meest gelezen