De Graafschap-verdediger vol lof: We waren heer en meester

17-10-2017 09:57 - Door: NicoPeters

De Graafschap wist zondag de kraker tegen Go Ahead Eagles (1-1 gelijkspel) niet winnend af te sluiten en dit terwijl de ploeg uit Doetinchem de beste kansen kreeg. De Graafschap-verdediger Myenty Abena baalde dan ook na afloop.

Vervolg: De Graafschap-verdediger vol lof: We waren heer en meester

‘Halverwege de eerste helft moet je eigenlijk met 2-0 of 3-0 voorstaan. We hebben heel goede kansen gehad, maar in de eindfase lukte het net niet. Als we die goals hadden gemaakt, dan hadden we deze wedstrijd gewonnen’, vertelde Abena, die afgelopen zomer overkwam van Jong FC Utrecht, op de website van De Graafschap. In plaats van de ploeg uit Doetinchem aan de leiding kwam, scoorde Go Ahead vlak voor de rust de 0-1.


In de tweede helft wist De Graafschap echter toch gelijk te maken. Abena vond dat meer dan terecht. ‘We waren heer en meester op het veld. Zo willen we ook voetballen: domineren en het voetballend oplossen. Gelukkig maakten we gelijk en daarna werd het een soort van fifty-fifty-wedstrijd. Wij hoopten dat de 2-1 nog viel, maar zij natuurlijk ook’, vervolgde hij.


Het duel tussen beide ploegen stond te boek als beladen omdat het duel tussen beide clubs op De Vijverberg vorig seizoen uit de hand liep op de tribunes. Bij de spelers van De Graafschap was echter niet te zien dat er druk op stond, want vanaf de eerste minuut ging de thuisploeg er vol voor. ‘We hadden afgesproken om direct vanaf het begin er volle bak tegenaan te gaan. We wilden de supporters geven wat ze wilden: drie punten, maar wel op een goede manier.’


‘We speelden fel, maar niet als dolle stieren. Anders pak je onnodige gele kaarten. Ik denk dat de supporters dit spel ook graag willen zien. Ik wil ze ook een compliment maken voor hun steun. Het voelde als: heel Doetinchem staat achter ons’, aldus Abena, die nu met De Graafschap zesde staat in de Jupiler League.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

De Graafschap-verdediger vol lof: We waren heer en meester

Een korte samenvatting: De Graafschap wist zondag de kraker tegen Go Ahead Eagles (1-1 gelijkspel) niet winnend af te sluiten en dit terwijl de ploeg uit Doetinchem de beste kansen kreeg. De Graafschap-verdediger Myenty Abena baalde dan ook na afloop..

Meest gelezen