Peter Bosz: Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax

13-10-2017 10:18 - Door: NicoPeters

Peter Bosz: Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax

Peter Bosz verruilde afgelopen zomer Ajax voor Borussia Dortmund, maar ook als Dortmund niet op zijn pad was gekomen, dan was Bosz vertrokken uit Amsterdam. Volgens de trainer was er geen chemie meer tussen hem en de clubleiding om langer samen te werken. ‘Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax’, aldus Bosz tegen de NOS.

Vervolg: Peter Bosz: Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax

Bosz was pas een jaar in dienst bij Ajax en maakte na een stroeve start indruk met Ajax. Met fris en aanvallend voetbal werd Ajax tweede in de Eredivisie en daarnaast werd de finale van de Europa League gehaald. Een basis om langer met elkaar door te gaan was er echter niet. Dat de Duitse topclub Dortmund aanklopte kwam dus goed uit.


‘Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan. Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet’, vervolgde Bosz zijn verhaal.


Bosz wilde niet zeggen wat hij precies anders wilde bij Ajax, maar de kans is groot dat hij niet verder wilde met Dennis Bergkamp, die naast assistent-trainer ook cultuurbewaker en lid van het technisch hart is. Verder zou Bosz niet verder willen samenwerken met keeperstrainer Carlo L’Ami en conditietrainer Björn Rekelhof. Hennie Spijkerman trok zijn eigen conclusies al en wilde niet doorgaan in zijn rol als assistent als Bosz zou blijven.


Ondanks dat Bosz geen vertrouwen had in een aantal assistenten, had hij het naar zijn zin bij Ajax. ‘Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken. Ook al willen mensen dat misschien niet geloven, toch is het echt zo..’, vervolgde Bosz, die nog een tweejarig contract had in Amsterdam.


‘Het was een moeilijk en zwaar jaar, maar ook enorm leerzaam. We hebben met geweldige, getalenteerde spelers kunnen werken. Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken dat iets unieks gepresteerd heeft met het bereiken van de Europa League-finale’, aldus Bosz. De finale werd uiteindelijk verloren van Manchester United (2-0). De transfer van Bosz naar Dortmund pakt vooralsnog perfect uit. Dortmund staat vijf punten voor op achtervolgers Bayern München en 1899 Hoffenheim.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Peter Bosz: Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax

Een korte samenvatting: Peter Bosz verruilde afgelopen zomer Ajax voor Borussia Dortmund, maar ook als Dortmund niet op zijn pad was gekomen, dan was Bosz vertrokken uit Amsterdam. Volgens de trainer was er geen chemie meer tussen hem en de clubleiding om langer samen te werken. ‘Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax’, aldus Bosz tegen de NOS..