KNVB wil buitenom Robben ook Van Persie en Sneijder eren bij Oranje

12-10-2017 13:59 - Door: M.d.Z.

Dinsdag zwaaide Arjen Robben af als Oranje International, bij de 2-0 zege op Zweden was niet genoeg was om de play offs voor het WK veilig te stellen.

Vervolg: KNVB wil buitenom Robben ook Van Persie en Sneijder eren bij Oranje

'Het streven is om dat tijdens het oefenduel met Engeland, in maart 2018 te laten plaatsvinden,' laat Jean-Paul Decossaux van de KNVB weten die hier een traditie van wil maken.

 

'We willen – naar voorbeeld van de Franse en Italiaanse bond – een keer per kwalificatiecyclus, dus eens per twee jaar, een afscheid organiseren voor onze helden, die stoppen bij de nationale ploeg, maar nog wel doorgaan bij hun club. Stel je voor dat Arjen na Bayern München nog twee jaar bij FC Groningen gaat voetballen. Een afscheid dan is een beetje mosterd na de maaltijd.'

 

Waar de KNVB niet alleen denkt aan een moment voor Arjen Robben, worden ook de namen van Van  Persie en Sneijder genoemd. 'Het is bijvoorbeeld ook een mooi moment om Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie, Dirk Kuyt en Ron Vlaar te eren. Maar die plannen moeten worden uitgewerkt.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

KNVB wil buitenom Robben ook Van Persie en Sneijder eren bij Oranje

Een korte samenvatting: Dinsdag zwaaide Arjen Robben af als Oranje International, bij de 2-0 zege op Zweden was niet genoeg was om de play offs voor het WK veilig te stellen..