Verbeek ziet in Koeman, Tuchel of Schmidt nieuwe bondscoach

10-10-2017 14:52 - Door: NicoPeters

Verbeek ziet in Koeman, Tuchel of Schmidt nieuwe bondscoach

Gertjan Verbeek heeft drie potentiële nieuwe bondscoaches voor Oranje genoemd. Volgens de momenteel clubloze trainer zijn Ronald Koeman, Thomas Tuchel en Roger Schmidt goede kandidaten om het stokje van Dick Advocaat over te nemen in december.

Vervolg: Verbeek ziet in Koeman, Tuchel of Schmidt nieuwe bondscoach

'Advocaat noemde Ruud Gullit als kandidaat om hem op te volgen, maar het lijkt me niet verstandig dat hij over zijn eigen graf gaat regeren. Ronald Koeman is daarvoor een topkandidaat. Maar ja, je weet niet of hij vrij komt bij Everton', zei de oud-trainer van onder meer sc Heerenveen, Heracles Almelo, AZ, Feyenoord en VfL Bochum in gesprek met Trouw.
 
 
Een Duitse trainer ziet verbeek ook wel zitten. 'Een buitenlandse bondscoach kan natuurlijk ook. Thomas Tuchel of Roger Schmidt bijvoorbeeld. Zij hebben goed werk geleverd in Duitsland. Het gaat er vooral om dat een coach zich voor de langere termijn wil binden', aldus Verbeek.
 
 
Tuchel trainde de laatste twee seizoenen Borussia Dortmund, maar is momenteel clubloos. Eerder trainde hij ook al 1.FSV Mainz 05. Schmidt is momenteel trainer van het Chinese Beijing Guoan. Eerder was hij trainer bij Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen, SC Paderborn 07 en Preussen Münster.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Verbeek ziet in Koeman, Tuchel of Schmidt nieuwe bondscoach

Een korte samenvatting: Gertjan Verbeek heeft drie potentiële nieuwe bondscoaches voor Oranje genoemd. Volgens de momenteel clubloze trainer zijn Ronald Koeman, Thomas Tuchel en Roger Schmidt goede kandidaten om het stokje van Dick Advocaat over te nemen in december..