Advocaat puzzelt aan basiself tegen Zweden en komt met verrassingen

10-10-2017 07:02 - Door: iliasa

Advocaat puzzelt aan basiself tegen Zweden en komt met verrassingen

Dick Advocaat zal voor het laatste WK-kwalificatieduel tegen Zweden waarschijnlijk zijn opstelling op een aantal plaatsen wijzigen. Dat meldt de NOS afgaande op de afsluitende training van maandag. Mogelijk zullen er ten opzichte van het duel met Wit-Rusland op vier posities een andere speler opgesteld worden.

Vervolg: Advocaat puzzelt aan basiself tegen Zweden en komt met verrassingen

In de verdediging zullen volgens het medium Karim Rekik en Daryl Janmaat het veld moeten ruimen. Voor hen zullen Matthijs de Ligt en Joël Veltman het vertrouwen krijgen. Daley Bllind en Virgil mogen blijven staan, evenals keeper Jasper Cillessen. Jeroen Zoet, die de laatste weken in goeden doen verkeert; neemt opnieuw plaats op de bank. 

Ook Davy Klaassen zal een basisplaats krijgen van Dick Advocaat. Voor hem verdwijnt Georginio Wijnaldum uit het elftal. Het middenveld wordt gecompleteerd door Tonny Vilhena en Davy Pröpper. 

Volgens de NOS mag ook Bas Dost het tegen de Zweden vanaf het begin laten zien. Waar Vincent Janssen de afgelopen interlands de voorkeur kreeg in de spits, moet hij nu zijn plek afstaan aan de aanvalsleider van Sporting Lissabon. Dost zal geflankeerd worden door Ryan Babel en Arjen Robben, die mogelijk zijn laatste interland speelt.

Het duel is praktisch gezien niet meer dan een formaliteit. Om zich te plaatsen voor de play-offs voor het WK in Rusland moet Oranje winnen én een doelpuntenverschil van zeven goals zien te overbruggen. 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen, Veltman, de Ligt, van Dijk, Blind; Pröpper, Vilhena, Klaassen; Babel, Dost, Robben.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Advocaat puzzelt aan basiself tegen Zweden en komt met verrassingen

Een korte samenvatting: Dick Advocaat zal voor het laatste WK-kwalificatieduel tegen Zweden waarschijnlijk zijn opstelling op een aantal plaatsen wijzigen. Dat meldt de NOS afgaande op de afsluitende training van maandag. Mogelijk zullen er ten opzichte van het duel met Wit-Rusland op vier posities een andere speler opgesteld worden. .

Meest gelezen