Amrabat gaat voor Marokko kiezen en laat Oranje ook stikken

9-10-2017 22:10 - Door: iliasa

Amrabat gaat voor Marokko kiezen en laat Oranje ook stikken

Bondsvoorzitter van het nationale elftal van Marokko Faouzi Lakjaa heeft in een interview met Chouftv aangegeven dat Sofyan Amrabat zijn interlands zal spelen voor Marokko. De Feyenoorder werd al benaderd door de KNVB, maar prefereert dus zijn vaderland dus boven het Nederlands elftal.

Vervolg: Amrabat gaat voor Marokko kiezen en laat Oranje ook stikken

Sofyan Amrabat werd geboren in Blaricum in Noord-Holland, maar bezit ook de Marokkaanse nationaliteit. In het verleden speelde hij voor nationale jeugdelftallen van Oranje, maar besloot in 2013 zijn jeugdwedstrijden voor de Atlasleeuwen te spelen. Ondanks dat gooide de KNVB afgelopen week een lijntje uit naar de de voormalig middenvelder van FC Utrecht. 

Amrabat zal dus niet toehappen en was op verzoek van de Marokkaanse voetbalbond afgelopen zaterdag met zijn ouders aanwezig bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon (3-0). De familie Amrabat zag broer Nordin (30) de gehele wedstrijd spelen en Marokko een grote stap zetten naar het WK 2018.

Lakjaa heeft de 20-jarige middenvelder dus naar eigen zeggen over weten te halen. ´Amrabat zat zaterdagavond samen met zijn ouders op de tribune bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon. Hij gaat spelen voor het eerste elftal van Marokko`, zo citeert de NOS. 

Het is de tweede keer in een relatief korte periode dat de KNVB achter het net vist bij een Nederlandse speler met een andere afkomst. In 2015 wist de voetbalbond toenmalig FC Twente-speler Hakim Ziyech niet aan zich te binden. Ook hij koos voor Marokko. 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Amrabat gaat voor Marokko kiezen en laat Oranje ook stikken

Een korte samenvatting: Bondsvoorzitter van het nationale elftal van Marokko Faouzi Lakjaa heeft in een interview met Chouftv aangegeven dat Sofyan Amrabat zijn interlands zal spelen voor Marokko. De Feyenoorder werd al benaderd door de KNVB, maar prefereert dus zijn vaderland dus boven het Nederlands elftal. .

Meest gelezen