COLUMN: Nederlands voetbal aan rand van afgrond

8-10-2017 17:15 - Door: M.d.Z.

Het is over en uit voor Oranje en Advocaat, het WK is verder weg dan ooit. Dat kan er dit kalenderjaar nog wel bij.

Vervolg: COLUMN: Nederlands voetbal aan rand van afgrond

Het Nederlands voetbal zakt verder en verder in het moeras weg, waar het voetbalseizoen 2016/2017 de kroon spant in negatieve rol. Vorig seizoen stond Ajax nog in de finale van de Europa League, maar dat was ook het laatste hoogtepunt voor het Nederlands voetbal.

 

Vorig seizoen liep Ajax het kampioenschap mis, hierdoor was het genoodzaakt om zich via de Champions League play offs te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Maar dat lukte niet, het Franse Nice was te sterk. De Europa League kwalificatie restte voor de Amsterdammers. Maar ook Rosenborg BK was te sterk. Geen Europees voetbal voor het grote Ajax.

 

Ook PSV, wat derde eindigde in de Eredivisie, wist zich niet te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Het nietige en Kroatische NK Osijek was te sterk. Geen Europees voetbal voor PSV.

 

Feyenoord ging door de landstitel de Champions League in, maar wist de eerste twee duels niet aan voetballen toe te komen. Er werd kansloos verloren van het Engelse Manchester City, en ook tegen Napoli ging de ploeg kopje onder.

 

Vitesse kon dankzij de bekerwinst de Europa League groepsronde bijschrijven, maar daarin wist het tegen Lazio wel te imponderen maar verloor het. Tegen het wel geplaatste Nice wist het met 0-3 nog van geluk te spreken.

 

FC Utrecht wist geen Europees voetbal af te dwingen, waardoor de punten schaars zijn dit voetbalseizoen...... de afgrond komt dichterbij....


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Nederlands voetbal aan rand van afgrond

Een korte samenvatting: Het is over en uit voor Oranje en Advocaat, het WK is verder weg dan ooit. Dat kan er dit kalenderjaar nog wel bij..

Meest gelezen