De Vrij: Ik kan beter uitleggen hoe het zit

4-10-2017 15:45 - Door: NicoPeters

De Vrij: Ik kan beter uitleggen hoe het zit

Stefan de Vrij heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan door zijn afwezigheid bij het Nederlands elftal. De verdediger (25) stond zondag gewoon in de basis bij SS Lazio in het duel met Sassuolo (6-1 winst en een goal van De Vrij) en dat terwijl hij door bondscoach Dick Advocaat vrijdag niet in de selectie werd opgenomen omdat hij niet fit genoeg was.

Vervolg: De Vrij: Ik kan beter uitleggen hoe het zit

De Vrij zat afgelopen donderdag ook niet in de selectie voor het Europa League-duel met Zulte Waregem. Daarom riep Advocaat De Vrij ook niet op voor de komende interlands met Wit-Rusland en Zweden. De Vrij geeft tekst en uitleg. ‘Waarschijnlijk omdat ik eerder had aangegeven dat ik niet topfit ben en nog niet wist of ik zou gaan spelen bij mijn club. Ik ben ook gewisseld tegen Sassuolo, omdat het niet meer ging.’


De verdediger over zijn blessure tegen het Algemeen Dagblad: ‘Het is eigenlijk simpel. Ik heb last van mijn lies. Dokter Edwin Goedhart van Oranje belde afgelopen week en toen heb ik eerlijk gezegd dat ik niet topfit ben. Lazio zou op vrijdag nog een mri-scan maken, maar ik heb ook aangegeven dat het er in Italië om zou hangen of ik wel of niet zou spelen.’


‘Toen de mri er vrijdag goed uitzag, heb ik meteen aangegeven dat ik waarschijnlijk zou gaan spelen, ook al zou ik alleen op zaterdag met het team meetrainen’, vervolgde De Vrij, die nu last heeft van zijn lies. ‘De lies is na de wedstrijd van zondag tegen Sassuolo erg stijf geworden. Deze week kan ik niet trainen, daarna proberen we de draad weer op te pakken. Ik heb 67 minuten gespeeld, maar dat was zeker niet pijnvrij. Elke pass die ik gaf, deed pijn.’Veel mensen denken nu dat De Vrij niet graag voor het Nederlands elftal speelt, maar die kritiek wil hij graag pareren. ‘Dat is echt absolute onzin. Ik speel heel graag voor het Nederlands elftal en iedereen die mij kent, weet dat. Ik snap dat mensen zich afvragen wat er aan de hand is. Maar stel dat ik alsnog zou zijn opgeroepen na die wedstrijd tegen Sassuolo, dan had ik zeker tot en met donderdag niet kunnen meetrainen met de groep. Dat is verre van ideaal’, zo zei De Vrij.


De Vrij wilde eerst niet reageren op de kwestie, maar doet dat nu dus wel. ‘Dat is omdat ik vind dat het niet over mij moet gaan, maar over Oranje en de belangrijke wedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. Maar er zijn zoveel vragen, er is nu veel over gesproken. Dan kan ik beter uitleggen hoe het zit. Dan kan het nu weer over de jacht op een ticket voor het WK gaan’, aldus De Vrij.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

De Vrij: Ik kan beter uitleggen hoe het zit

Een korte samenvatting: Stefan de Vrij heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan door zijn afwezigheid bij het Nederlands elftal. De verdediger (25) stond zondag gewoon in de basis bij SS Lazio in het duel met Sassuolo (6-1 winst en een goal van De Vrij) en dat terwijl hij door bondscoach Dick Advocaat vrijdag niet in de selectie werd opgenomen omdat hij niet fit genoeg was..