Van de Sar: Dingen kritisch tegen het licht gehouden

3-10-2017 10:36 - Door: NicoPeters

Van de Sar: Dingen kritisch tegen het licht gehouden

Edwin van de Sar is geen voorzitter meer van het technische hart van Ajax. De algemeen directeur van de club heeft zijn taken overgedragen aan Marc Overmars, de directeur spelersbeleid. Dit meldt Ajax zelf op zijn website.

Vervolg: Van de Sar: Dingen kritisch tegen het licht gehouden

Naast Van de Sar en Overmars maken ook Dennis Bergkamp (assistent-trainer) en Saïd Ouaali (hoofd opleidingen) deel uit van het technische hart. Nu Van de Sar geen voorzitter meer is, leidt Overmars de wekelijkse vergaderingen. Overmars is verantwoordelijk voor het transferbeleid, de scouting en is het aanspreekpunt van hoofdtrainer Marcel Keizer. Bergkamp moet de zogenoemde ‘brugfunctie’ tussen jeugd en betaald voetbal blijven vervullen. Als individuele trainer zal de nadruk meer liggen op de ontwikkeling van spelers en de doorstroom van talenten. Ouaali’s functie als hoofd jeugdopleiding blijft hetzelfde.Van de Sar gaf een reactie op het feit waarom er een paar zaken zijn veranderd in het technisch hart. ‘Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie’, legde de voormalige doelman uit.‘We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf’, aldus Van de Sar.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Van de Sar: Dingen kritisch tegen het licht gehouden

Een korte samenvatting: Edwin van de Sar is geen voorzitter meer van het technische hart van Ajax. De algemeen directeur van de club heeft zijn taken overgedragen aan Marc Overmars, de directeur spelersbeleid. Dit meldt Ajax zelf op zijn website..