FC Twente-trainer looft zijn ploeg voor de mentaliteit

30-9-2017 16:53 - Door: NicoPeters

FC Twente-trainer looft zijn ploeg voor de mentaliteit

FC Twente boekte vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning in de derby tegen Heracles Almelo. Twente won met 2-1 en trainer René Hake was na afloop meer dan trots op zijn ploeg. De trainer was erg te spreken over de mentaliteit van zijn spelers, maar ook over de steun van de supporters van Twente.

Vervolg: FC Twente-trainer looft zijn ploeg voor de mentaliteit

‘Ik denk dat wij geweldig uit de startblokken kwamen’, zei Hake, die daarmee doelde op de 1-0 in de tweede minuut van Fredrik Jensen. ‘We speelden agressief naar voren en verdedigden vooruit. Daarmee overspeelden we Heracles. We hadden na dertig minuten op 4-0 moeten staan. Vervolgens ebde het wat weg en waren we niet meer zo dominant.’


Na de rust had Twente het wat lastiger tegen Heracles. ‘Na rust deed Heracles wat omzettingen waar we moeite mee hadden. We durfden niet meer door te dekken, waardoor Heracles op het middenveld een man meer had. De wedstrijd had voor rust beslist moeten zijn, maar we kregen een goal tegen en dan is het heel zuur dat het 1-1 staat. Vervolgens was het de mentaliteit van de ploeg en de steun van de supporters die als combinatie het verschil maakte en de wedstrijd deed kantelen.’


Verder was er een hoofdrol voor invaller Danny Holla, die uit een vrije trap de winnende maakte. ‘Het is geweldig dat Danny Holla terug is en meteen zijn specialiteit kon laten zien. Na de 2-1 weet je dat Heracles opportunistisch gaat spelen. Met wat meer overleg hadden wij 3-1 kunnen maken. Nu bleef het tot het laatst spannend. Leuk voor het publiek, maar ik had liever die derde gehad. Uiteindelijk zijn wij denk ik de terechte winnaar’, aldus Hake.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

FC Twente-trainer looft zijn ploeg voor de mentaliteit

Een korte samenvatting: FC Twente boekte vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning in de derby tegen Heracles Almelo. Twente won met 2-1 en trainer René Hake was na afloop meer dan trots op zijn ploeg. De trainer was erg te spreken over de mentaliteit van zijn spelers, maar ook over de steun van de supporters van Twente..