Voorbeschouwing: SSC Napoli - Feyenoord (Champions League)

26-9-2017 19:45 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: SSC Napoli - Feyenoord (Champions League)

Voor Feyenoord komt het treffen met het Italiaanse SSC Napoli wel op een erg slecht moment. Van de laatste 4 officiele duels wist Feyenoord er slechts 1 te winnen, terwijl bij de Napolitanen alles in goud veranderd momenteel.

Vervolg: Voorbeschouwing: SSC Napoli - Feyenoord (Champions League)

Het Italiaanse Napoli lijkt de smaak meer dan goed te pakken te hebben, in de Serie A staat het momenteel aan kop met 18 punten uit 6 duels en lijkt het Juventus voorlopig te hebben afgeschud. In deze 6 duels kwam Napoli tot 22 treffers, waarvan 6 van de schoen van oud PSV-er Dries Mertens.

 

Wel moest Napoli al vijf tegentreffers slikken, dus defensief lijkt er een mogelijkheid om de koploper van de Serie A pijn te kunnen doen. Afgelopen weekend tegen SPAL kwam Napoli dankzij Cellejon en Insigne goed weg met een 2-1 overwinning, terwijl Feyenoord een slechte generale kende en met 0-2 verloor van NAC.

 

Wel moet Milik verstek laten gaan, de oud Ajacied is opnieuw zwaar geblesseerd aan zijn knie en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Maar het aanvalstrio Mertens, Callejon en Insigne scoren er rustig op los. Is Feyenoord hier wel tegen bestemd? Dit is de vermoedelijke opstelling van Napoli:

Reina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamsik, Callejon, Mertens, Insigne

 

Feyenoord maakte twee weken terug de rentree in het kampioenenbal, het kreeg een oorwassing van Manchester City en ook in de Nederlandse competitie lijkt het niets meer te kunnen voorstellen. Tegen PSV werd vorige week met 1-0 verloren, terwijl afgelopen weekend tegen NAC ook nog verloren werd.

 

Feyenoord lijkt nu al achter de feiten aan te lopen en met geblesseerde Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen lijkt het een stuk minder dan vorig seizoen. Ook Eric Botteghin is niet fit en met Kramer in de spits of Larsson lijkt het voor Feyenoord nog zoekende.

 

Feyenoord zal het in Napels moeten doen zonder de eigen aanhang, die was niet welkom op last van de autoriteiten. Met deze 11 namen gaat Van Bronckhorst de strijd aan met Napoli:

Jones, Nelom, van der Heijden, St. Juste, Diks, Vilhena, Toornstra, El Ahmadi, Amrabat, Boëtius, Berghuis.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: SSC Napoli - Feyenoord (Champions League)

Een korte samenvatting: Voor Feyenoord komt het treffen met het Italiaanse SSC Napoli wel op een erg slecht moment. Van de laatste 4 officiele duels wist Feyenoord er slechts 1 te winnen, terwijl bij de Napolitanen alles in goud veranderd momenteel..

Meest gelezen