Ajax dankzij Dolberg naar volgende ronde KNVB beker

20-9-2017 22:10 - Door: M.d.Z.

Ajax dankzij Dolberg naar volgende ronde KNVB beker

Ajax heeft woensdagavond in het stadion van ADO een 1-5 zege geboekt op Scheveningen, hierdoor bekert het rustig verder in het KNVB toernooi.

Vervolg: Ajax dankzij Dolberg naar volgende ronde KNVB beker

Ajax wist met het veldspel nog allerminst te overtuigen, maar mocht Kasper Dolberg prijzen met een hattrick tegen Scheveningen. Afgelopen competitieduel tegen ADO speelde Dolberg helemaal niet, de Deen had dit seizoen nog geen enkel duel weten te scoren. Woensdagavond wist hij die schroom van zich af te spelen door een hattrick te produceren.

 

Keizer wijzigde zijn basiselftal op enkele plaatsen, waardoor Luis Manuel Orejuela zijn debuut maakte en stonden nieuwkomers Maximilian Wöber en Siem de Jong ook in de basisopstelling van de Amsterdammers.

 

Ajax kende na 5 minuten een droomstart, Dolberg schoot vanaf 20 meter de eerste treffer binnen. Aan de andere kant het Scheveningen twee keer de kans op de gelijkmaker, maar faalde. Waar voor rust Ajax alsnog toesloeg via de Jong die de 2-0 via Dolberg kon binnenkoppen.

 

Ajax speelde ook in de tweede helft een te laag tempo, maar kwam na een klein uur spelen wel op 0-3. Een combinatie tussen De Jong en Dolberg werd door Neres afgerond. Net na het uur was het alsnog de thuisploeg die een tegentreffer kon produceren via Barry Rog.

 

Daarna was het echter weer de beurt aan de 19-jarige Dolberg die een prima goal maakte en de 1-4 op het bord zette. De Deen zorgde erna ook voor het slotstuk door vanaf de stip 1-5 te maken.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax dankzij Dolberg naar volgende ronde KNVB beker

Een korte samenvatting: Ajax heeft woensdagavond in het stadion van ADO een 1-5 zege geboekt op Scheveningen, hierdoor bekert het rustig verder in het KNVB toernooi..