Voorbeschouwing: ADO Den Haag - Ajax (Eredivisie)

17-9-2017 13:15 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: ADO Den Haag - Ajax (Eredivisie)

Het Car Jeans stadion is zondag het toneel voor de Eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax, normaliter goed voor een sfeerverhogend duel.

Vervolg: Voorbeschouwing: ADO Den Haag - Ajax (Eredivisie)

Bij ADO werd vorige week voor de eerste keer gewonnen en daar wil men natuurlijk graag een vervolg aan geven, maar Keizer en Ajax denken daar natuurlijk anders over.

 

Vorige week werd er gewonnen van het Tilburgse Willem II, terwijl de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen allen werden verloren. Voor ADO was de overwinning op Willem II meer dan welkom, want het duel tegen Ajax en woensdag in de beker tegen Feyenoord liegen er niet om.

 

Vorige week kon Groenendijk spelers als El Khayati, Lex Immers, Aaron Meijers, Ricardo Kishna speelminuten geven, waardoor het duo Edouard Duplan en Erik Falkenburg rust kreeg van Groenendijk..

 

de individuele kwaliteiten van El Khayati waren vorige week doorslaggevend in de overwinning op Willem II, mocht Groenendijk ook van Ajax winnen kan hij laten zien dat het geen incidentele overwinning was. Na deze topweek voor ADO, staan de volgende clubs Sparta Rotterdam, NAC Breda, Excelsior en VVV-Venlo nog op de rol.

 

Groenendijks vermoedelijke opstelling:  Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; El Khayati, Immers, Bakker; Becker, Johnsen, Kishna.

 

Voor Ajax is dit seizoen anders dan anders, afgelopen donderdag hebben de Amsterdammers zich verbeten toen zij Feyenoord en Vitesse wel op de Europese velden bezig zagen. Ajax heeft maarliefst 8 dagen de tijd gehad om zich te kunnen voorbereiden op het duel met ADO.

 

Vorige week werd met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle en leek Ajax met het 4-2-4- systeem hoge ogen te gaan gooien onder leiding van Keizer. Het viertal Amin Younes, Huntelaar, Kasper Dolberg en David Neres had Ajax in de aanvalslinie meer lucht geveven, maar op het middenveld konden Ziyech en Van Beek dat niet allemaal belopen.

 

De vraag is dan ook of Ajax het 4-2-4 systeem blijft hanteren, want als ADO hier compleet over het middenveld heenkomt wordt er toch teruggeschakeld naar het 4-3-3 systeem door Keizer.

 

Keizer lijkt voor deze 11 namen te gaan kiezen:  Onana; Veltman, Viergever, de Ligt, Dijks; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Kluivert, Dolberg, Younes.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: ADO Den Haag - Ajax (Eredivisie)

Een korte samenvatting: Het Car Jeans stadion is zondag het toneel voor de Eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax, normaliter goed voor een sfeerverhogend duel..