Ajax woest op KNVB en tekent protest aan voor bekerduel tegen Scheveningen

8-9-2017 22:01 - Door: frankvdm

Ajax woest op KNVB en tekent protest aan voor bekerduel tegen Scheveningen

De supporters van Ajax zijn niet welkom bij de bekerwedstrijd tussen de club uit de hoofdstad en Scheveningen. Dit laat burgemeester Pauline Krikke van Den Haag weten via de officiële kanalen. De wedstrijd, die wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag, staat over ruim twee weken op de rol.

Vervolg: Ajax woest op KNVB en tekent protest aan voor bekerduel tegen Scheveningen

De burgemeester is niet over één nacht eis gegaan. "Ik heb dit besluit genomen, mede ingegeven door het feit dat diezelfde dag rond dezelfde tijd honderden supporters van ADO met een groot aantal bussen vanaf het Cars Jeans Stadion vertrekken naar Rotterdam voor hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord", zo meldt Krikke op de website van gemeente Den Haag.

Voor veel supporters van Scheveningen is het een teleurstelling dat de wedstrijd niet op het eigen Sportpark Houtrust gespeeld gaat worden. "Die accommodatie is grondig verkend door de politie en andere betrokken partijen. Ik ben er zelf ook geweest en heb me door het bestuur van SVV Scheveningen laten rondleiden over hun park om de situatie terplekke goed te kunnen beoordelen. Alles afwegende ben ik tot de conclusie gekomen dat het terrein onvoldoende toereikend is om een veilig verloop te kunnen garanderen", aldus Krikke. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax woest op KNVB en tekent protest aan voor bekerduel tegen Scheveningen

Een korte samenvatting: De supporters van Ajax zijn niet welkom bij de bekerwedstrijd tussen de club uit de hoofdstad en Scheveningen. Dit laat burgemeester Pauline Krikke van Den Haag weten via de officiële kanalen. De wedstrijd, die wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag, staat over ruim twee weken op de rol..

Meest gelezen