Jong Ajax wint van Jong PSV ondanks kritiek op beloftenelftallen

2-9-2017 20:14 - Door: MaxKoehorst

Jong Ajax wint van Jong PSV ondanks kritiek op beloftenelftallen

Aan de kant van Jong Ajax deden diverse toppers mee waaronder David Neres, Benjamin van Leer en Luis Manuel Orejuela. Dat zorgde voor scheve gezichten in de eerste divisie. Maar ook aan de kant van PSV gebeurde min of meer hetzelfde.

Vervolg: Jong Ajax wint van Jong PSV ondanks kritiek op beloftenelftallen

Het zijn veelbesproken punten in de eerste divisie, het inzetten van routiniers en spelers die al lang en breed voor het eerste hebben gespeeld. Vrijdagavond was er zo'n wedstrijd tussen twee van die elftallen, Jong Ajax tegenover Jong PSV. Bij PSV starten enkele gevallen grootheden zoals Adam Maher en de net overgekomen Eloy Room.

 

Het tweede elftal van Ajax had dan ook totaal geen moeite met scoren, voorin stond namelijk hun derde spits Mateo Casierra die na negen minuten al het net had gevonden, het was voor hem dan ook geen moeilijke opgaaf om de nieuwe keeper van PSV, Room, te passeren. 

 

PSV probeerde het wel maar onder coach Dennis Haar mocht het nog niet lukken tegen Ajax. Reiziger trad aan met een veel sterker elftal en voor de Amsterdammers was het net voor rust de Braziliaanse Neres die de score verdubbelde naar 0-2. Uiteindelijk mocht captain Zian Flemming voor Ajax net na rust de wedstrijd naar zich toe trekken door de verlossende 0-3 te maken. Wederom kritiek dus op het beleid van het tweede van Ajax door het inzetten van A-spelers, de club wint echter wel van hun grootste concurrent in de lagere klasse.

 

Door deze zege is Jong Ajax nog altijd ongeslagen in de eerste divisie. De club staat nu op drie zeges waarin het onder meer won van SC Cambuur en Fortuna Sittard.


◄ vorige bericht ► volgende bericht





Jong Ajax wint van Jong PSV ondanks kritiek op beloftenelftallen

Een korte samenvatting: Aan de kant van Jong Ajax deden diverse toppers mee waaronder David Neres, Benjamin van Leer en Luis Manuel Orejuela. Dat zorgde voor scheve gezichten in de eerste divisie. Maar ook aan de kant van PSV gebeurde min of meer hetzelfde..