Feyenoord na drie duels weer aan kop in Eredivisie

27-8-2017 21:25 - Door: MaxKoehorst

Feyenoord na drie duels weer aan kop in Eredivisie

Feyenoord heeft in eigen huis het Willem II van Erwin van de Looi geheel weggespeeld. Feyenoord maakte daarmee een statement in de vroege titelstrijd.

Vervolg: Feyenoord na drie duels weer aan kop in Eredivisie

De club van Giovanni van Bronckhorst walsde vanaf minuut één geheel over Willem II heen, er werd geen spaan heel gelaten van alle posities bij de Tilburgers. Willem II was machteloos tegen een goed op elkaar ingespeelde ploeg.

 

De 1-0 hing al lang in de lucht en het was dan ook de lieveling van de supporters, Jens Toornstra, die de 1-0 na 13 minuten maakte. Ook daarna ging Feyenoord gewoon vol door en binnen 3 minuten lag de 2-0 al in het netje via Steven Berghuis, die na een mooie actie goed kon afmaken. De supporters in De Kuip voelde al een mooie middag aankomen en dat werd het daarna zeker.

 

Feyenoord maakte het weer enorm moeilijk voor Willem II die gewoon niet konden reageren op het enorm snelle voetbal, de club mag zich zeker titelkandidaat noemen want ruim voor rust was het weer een assist van Kevin Diks (de tweede) en werd het via Toornstra 3-0 na pas 20 minuten. Het was al gespeeld en toen kon Jean-Paul Boëtius net voor rust de wedstrijd verzegelen: 4-0. 

 

Na de rust waren echter al 2 blessures geconstateerd: Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen vielen geblesseerd uit na een sterke helft. Haps viel al na 25 minuten uit terwijl Jørgensen nog de eerste helft af kon maken.

 

Tevens viel laat in de tweede helft Cheick Touré in voor Berghuis, het 16-jarige talent maakte zondagmiddag zijn debuut.

 

Aan het einde van de pot kon Boëtius via een penalty nog de 5-0 maken en die kans liet hij niet aan zich voorbij gaan. Een vernedering dus voor Van de Looi, Van Bronckhorst laat weer zien dat hij klaar is voor de grote wedstrijden.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord na drie duels weer aan kop in Eredivisie

Een korte samenvatting: Feyenoord heeft in eigen huis het Willem II van Erwin van de Looi geheel weggespeeld. Feyenoord maakte daarmee een statement in de vroege titelstrijd..