Youri Mulder: Ajax moet Schalke zolang mogelijk van scoren afhouden

20-4-2017 17:55 - Door: M.d.Z.

Youri Mulder: Ajax moet Schalke zolang mogelijk van scoren afhouden

Vanavond staat de return in de kwartfinale van het Europa League treffen tussen Schalke04 en Ajax op het programma, waar de Amsterdammers een 2-0 voorsprong moeten verdedigen.

Vervolg: Youri Mulder: Ajax moet Schalke zolang mogelijk van scoren afhouden

Alleen wanneer Ajax lang genoeg de nul weet te houden, heeft het grote kans op succes en het bereiken van de halve finale volgens Mulder. 'Het grote voordeel van Ajax is dat ze als team goed voetballen, maar ook momentenvoetballers hebben. Als ze een keer wat minder spelen, dan hebben ze met spelers als Hakim Ziyech en Bertrand Traoré de individuele klasse om toch een goal te maken,' aldus de analist in gesprek met NUSports.

 

Mulder ziet Schalke dit seizoen te wispelturig presteren, 'Het is op en af met Schalke dit seizoen, ze kunnen opeens weer goed voor de dag komen als ze onder druk staan. De omstandigheden zijn anders, maar Ajax moet gewoon spelen zoals ze vorige week deden. Toen zaten ze er bij balverlies bovenop en creëerden ze in balbezit veel één-tegen-één-situaties. Het wordt heel moeilijk, maar Ajax gaat het halen.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Youri Mulder: Ajax moet Schalke zolang mogelijk van scoren afhouden

Een korte samenvatting: Vanavond staat de return in de kwartfinale van het Europa League treffen tussen Schalke04 en Ajax op het programma, waar de Amsterdammers een 2-0 voorsprong moeten verdedigen..