Idee Klaassen afgeschoten door de bond, 'maar goed ook'

29-3-2017 13:30 - Door: M.d.Z.

Idee Klaassen afgeschoten door de bond, 'maar goed ook'

De aanvoerder van Ajax heeft bij de KNVB al eerder aangegeven dat Ajax liever op maandag speelt wanneer het Europese verplichtingen heeft, de bond deed hier echter niets mee.

Vervolg: Idee Klaassen afgeschoten door de bond, 'maar goed ook'

Analist en trainer Gertjan Verbeek vindt het goed dat de KNVB geen gehoor heeft gegeven aan Klaassen en vindt dat de Nederlandse topclubs wel wat meer weerstand mogen krijgen.

 

'Ja, want dat betekent meer inhoud en meer weerbaarheid voor de spelers. Kijk nu eens om je heen: in alle grote voetballanden worden veel wedstrijden gespeeld. Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk hebben een competitie met twintig clubs. Duitsland heeft jaarlijks alleen al zeven clubs in het Europese voetbal, waarvan de meeste ook nog eens overwinteren,' aldus Verbeek tegenover VI.

 

'En wat gebeurt er in Nederland? Davy Klaassen klaagde dat de KNVB de wedstrijd tegen FC Groningen niet van zondag naar maandag had verplaatst omdat Ajax donderdags ook al Europees had gespeeld. In Engeland lachen ze hem uit. Hardop.'

 

Ook het inkrimpen van de Eredivisie is volgens Verbeek niet nodig, PSV, Ajax en Feyenoord moeten juist meer utidaging krijgen en meerdere duels per week gaan spelen.

 
 
 
 

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Idee Klaassen afgeschoten door de bond, 'maar goed ook'

Een korte samenvatting: De aanvoerder van Ajax heeft bij de KNVB al eerder aangegeven dat Ajax liever op maandag speelt wanneer het Europese verplichtingen heeft, de bond deed hier echter niets mee..

Meest gelezen