Chinese bond grijpt keihard in en schorst Sheng voor 6 maanden

24-3-2017 20:42 - Door: M.d.Z.

Chinese bond grijpt keihard in en schorst Sheng voor 6 maanden

De Chinese 30-jarige middenvelder Qin Sheng kan voorlopig het voetballen vergeten, de Chinese bond schorste hem voor maarliefst 6 maanden.

Vervolg: Chinese bond grijpt keihard in en schorst Sheng voor 6 maanden

Op 11 maart jl. kregen Qin Sheng en Witsel het met elkaar aan de stok in het duel tegen Tianjin Quanjian, in het tweede competitieduel kon Sheng de Belg niet uitstaan en trapte hem keihard op zijn voet onder het oog van de scheidsrechter.

 

De directe rode kaart volgde voor Sheng, die van De Chinese voetbalbond CFA een passende schorsing kreeg van maarliefst 6 maanden. Maarliefst 22 wedstrijden mag Sheng toekijken, omdat de Chinese bond de overtreding niet vindt passen in de stijl die China wil hanteren en het imago beschadigd.

 

De Chinese bond legde Sheng ook nog eens een geldboete van 120.000 yuan, zo'n 16.000 euro op, terwijl de club hem zelf nog eens een boete van 40.000 euro oplegde en hem mee laat trainen met het reserve elftal. Pas in september kan Sheng weer in actie komen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Chinese bond grijpt keihard in en schorst Sheng voor 6 maanden

Een korte samenvatting: De Chinese 30-jarige middenvelder Qin Sheng kan voorlopig het voetballen vergeten, de Chinese bond schorste hem voor maarliefst 6 maanden..

Meest gelezen