Schöne man van de wedstrijd en bezorgt Ajax winst vlak voor tijd

22-1-2017 19:57 - Door: M.d.Z.

Schöne man van de wedstrijd en bezorgt Ajax winst vlak voor tijd

Waar Ajax leek af te stevenen op een remise en dus puntverlies in de Galgenwaard, was de Deen Lasse Schöne de schlemiel van de middag maar tegelijkertijd de held.

Vervolg: Schöne man van de wedstrijd en bezorgt Ajax winst vlak voor tijd

Waar de middenvelder van Ajax een strafschop miste in de Galgenwaard, bleek dat een dure misser te zijn voor de Amsterdammers. Maar de Deense middenvelder leek ineens de held van de middag door zijn rake treffer na zijn gemiste strafschop, wat de winnende betekende voor Ajax.

 

Waar Ajax het traditioneel lastig had bij FC Utrecht, was het Zivkovic die het dichtsbij een openingsdoelpunt was. De aanvaller van de Domstedelingen raakte de lat bij een uitval. De verdedigers van Ajax leken te wankelen, waar Haller en Barazite niet tot scoren konden komen en de schade dus beperkt bleef voor Ajax.

 

 

 

Waar El Ghazi op rechts iedere keer kon opstomen, waren er geen afmakers. Ook Ziyech (schot op de lat) had het geklungel van de goalie van FC Utrecht hierbij nodig. De tweede helft had Ajax ook geen oplossing voor het stugge FC Utrecht, waar de bal op de hand van Barazite kwam en Kuipers floot voor een strafschop voor de bezoekers.

 

 

 

Lasse Schone schoot hopeloos over het doel, wat een dure misser voor de Amsterdammers leek te worden. Maar 8 minuten voor het eind was het opnieuw de Deen die zijn misser meer dan goedmaakte door een corner schitterend binnen te werken. De overwinning is voor Ajax de eerste weer sinds 2008/2009 en is hiermee weer dichterbij Feyenoord gekomen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Schöne man van de wedstrijd en bezorgt Ajax winst vlak voor tijd

Een korte samenvatting: Waar Ajax leek af te stevenen op een remise en dus puntverlies in de Galgenwaard, was de Deen Lasse Schöne de schlemiel van de middag maar tegelijkertijd de held..