Voorbeschouwing: AJAX - PSV

18-12-2016 16:10 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: AJAX - PSV

In de Eredivisie een beladen afsluiting van de eerste seizoenshelft in het seizoen 2016/2017, in de Amsterdam Arena kent Ajax de topper tegen rivaal PSV.

Vervolg: Voorbeschouwing: AJAX - PSV

Waar Ajax een goede periode kende, heeft het de laatste twee duels verloren. Vorige week ging het tegen FC Twente onderuit door de schlemiele fout van Viergever (hands) en velde de Tukkers de Amsterdammers vanaf de stip. Door het verlies van de Amsterdammers is het gat met PSV nog maar drie punten.

 

Beladen duel in Arena
Waar PSV het vorige week lastig had met Go Ahead Eagles, wist Siem de Jong het vonnis te slechten over de Deventenaren en gaat PSV met een goed gevoel richting de Arena. Waar Siem de Jong zijn oud ploeg opnieuw pijn kan gaan doen met een basisplek, zal hij daar niet met open armen ontvangen worden.

 

Siem de Jong blijft er vrij nuchter onder: 'Ik heb daar een mooi verleden gehad, dat klopt. Maar nu is alles anders. Ik speel voor PSV en wil zondag winnen in Amsterdam. Of ik een warm welkom krijg? Ik heb geen idee.' Waar Siem de Jong tegen Go Ahead Eagles dus belangrijk was, laat hij weten: 'Ik heb een beetje pech gehad. Ik denk dat ik maar drie, vier keer negentig minuten heb gespeeld. Ik liep een kleine blessure op waarna ik weer moest opbouwen. Ik hoop na de winter met nog maar één wedstrijd in de week inderdaad weer belangrijk te zijn.'

 

Bij Ajax wist Siem vier keer de landstitel te pakken, die hij dit seizoen met broer Luuk bij PSV hoopt te veroveren. Waar PSV alleen de winst op Ajax al nodig heeft om de aansluiting bij de koploper niet te verliezen, heeft het na zaterdagavond al een achterstand van 9 punten op Feyenoord en 3 op Ajax.

 

Laatste 5 duels
Ajax kende tot 8 december een goede periode, na de remise tegen Legia in de Europa League werd het verval ingezet, tegen FC Twente werd er schlemielig verloren en afgelopen week in de beker tegen Cambuur werd er hopeloos verloren. De Amsterdammers lijken de draad een beetje kwijt te zijn en dat net voor de onderbreking, PSV verloor 23 november voor het laatst in de Champions League en kende daarna twee krappe overwinningen en twee remises. Cijfermatig staan de Eindhovenaren dus in het voordeel in de Amsterdam Arena vanmiddag.

 

Onderlinge ontmoetingen
Als we de cijfers erbij nemen van de afgelopen seizoenen, wist PSV vorig seizoen in de Arena met 1-2 te zegevieren, terwijl het in eigen huis tegen de Amsterdammers wel onderuit ging. Ook het seizoen daarvoor was PSV met 1-3 te sterk in de Amsterdam Arena, terwijl het ook dat seizoen thuis weer verloor. De grasmat in de Arena lijkt Cocu en zijn mannen dus goedgezind.

 

Een topper om het weekend en speelronde 17 mee af te sluiten en de winterstop in te luiden. Na 19:00u weten we of PSV na de winterstop nog mee doet om de landstitel of zich mag schamen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: AJAX - PSV

Een korte samenvatting: In de Eredivisie een beladen afsluiting van de eerste seizoenshelft in het seizoen 2016/2017, in de Amsterdam Arena kent Ajax de topper tegen rivaal PSV..