COLUMN: Mourinho heeft moeite met nieuwe tactieken bij Manchester

28-11-2016 10:00 - Door: MaxKoehorst

COLUMN: Mourinho heeft moeite met nieuwe tactieken bij Manchester

José Mourinho was bij Porto en Real Madrid één van de beste coaches op aarde. Nu valt het nog te bezien hoe goed hij daadwerkelijk is.

Vervolg: COLUMN: Mourinho heeft moeite met nieuwe tactieken bij Manchester

Mourinho won de ene na de andere prijs bij clubs als Porto, Chelsea en Real Madrid. Totdat vorig seizoen Mourinho na een deprimerende start eruit werd gegooid. Manchester United besloot hem dit seizoen te tekenen als vervanger van zijn goede vriend Louis van Gaal. Dat wordt hem door de laatstgenoemde waarschijnlijk nog altijd niet in dank afgenomen.

 

Het wonder van Mourinho is weg

Mourinho had altijd van die tactieken die elke coach deed nadenken: 'Wat weet die vent veel' en dan krabde ze zich weer aan hun achterhoofd of ze niet nog een keer de boeken in moesten duiken. Mourinho was simpelweg niet makkelijk te kloppen en al helemaal niet in eigen huis. De magie leek er echter af nadat er bij Chelsea twee kampen onstonden waar de ene kant Mourinho trouw bleef en de andere kant niet. Dat is nu weer, nu Mourinho coach is bij Manchester.

 

Juan Mata werd door Chelsea (Mourinho vooral) eruit gebonjourd met de reden dat het een mooi weer voetballer zou zijn. Nu zit diezelfde Mata samen met Mourinho weer bij dezelfde club en de liefde tussen de twee is nog altijd zwaar bekoeld. Het is eerder ongemakkelijk dan comfortabel.

 

Ibrahimovic doet zijn best, nu de rest nog

Zlatan probeert goaltjes mee te pikken en hoopt dan ook op goede passes en veel werk van middenvelders. Echter, Manchester heeft op het middenveld flinke dips en Pogba kan dan ook niet echt vaak goede ballen voorleggen. Als dat wel zou gebeuren, had Zlatan er elke wedstrijd veel meer gemaakt. Hoewel ook Ibra soms een off-day heeft.

 

Mourinho probeert nieuwe tactieken uit sinds zijn periode bij Manchester en die werkten niet altijd even goed: zo werkte een B-selectie tegen Feyenoord totaal niet goed en ging de club zelfs onderuit, werd er verloren van Fenerbahçe dankzij gedemotiveerde spelers en lijkt het spel van Manchester dan ook niet veel mooier te zijn geworden dan onder Louis van Gaal. Van Gaal had tenminste nog zeges tegen lage clubs, dat valt nog te bezien onder Mourinho.

 

Nieuwe tactiek doorzetten

Mourinho gaat echter gewoon door met zijn tactiek en zondagmiddag werkte deze weer niet: Mourinho werd nijdig en mocht naar de tribune. West Ham wist een puntje te pakken tegen Manchester (1-1) en zorgde ervoor dat Mourinho's vertrouwen in zijn eigen tactieken weer verder werd besmeurd.

 

Mourinho werkt bijna altijd met een bepaalde groep spelers die hij áltijd opstelt. Die tactiek heeft hem al een tijdje in de steek gelaten bij Manchester, onder andere het passeren van Matteo Darmian is niet slim en te vaak een B-selectie opstellen tegen 'clubs die we toch wel even platwalsen' werkt ook niet. Feyenoord is namelijk taaier dan ze denken in Engeland.

 

Kom op José, breng je glorietijden terug.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Mourinho heeft moeite met nieuwe tactieken bij Manchester

Een korte samenvatting: José Mourinho was bij Porto en Real Madrid één van de beste coaches op aarde. Nu valt het nog te bezien hoe goed hij daadwerkelijk is..